PRIČA ŽENE SA NAJGORIM POSLOM U SRBIJI: Vodu i toalet nemamo, kada me kradu ja plaćam, a plata je mizerna!

na Vesti

To je robovlasnički odnos u kom samo gledaju kako da nam uzmu deo plate, koja je ionako jadna – kaže očajna radnica

Neki poslovi su pravo zadovoljstvo, dok pojedina zanimanja zahtevaju čelične živce. Situacija je naročito alarmantna u srpskim trafikama gde je, kako su nam radnici rekli, teror nad njima veći nego ikad.

Pogledajte kako posluju neke firme u Srbiji

Stampa sistem

Teledirekt

Jura

Svaki dan se u Srbiji prekrši preko 20 oblika radnog prava, počevši od toga da radnici u trafikama rade prekovremeno, a da im taj rad nije plaćen, rade sve praznike, nije im dozvoljen dnevni odmor, ne uplaćuju im se doprinosi, ne smeju da sednu u toku radnog vremena – čak ni kad su najumorniji ili najbolesniji.

To je robovlasnički odnos. Sad smo stvarno samo otirači za cipele kojekakvim direktorima koji nam postavljaju nemoguće normative.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Da, i to rade. I onda dojure, jer nismo izgovorili preporučen tekst kupcu u kom nudimo žvake i kafe. Izgalame se koliko ih grlo nosi i opet nam uzmu 30% od plate. Toalet i vodu nemamo, subote i nedelje se ne računaju u radne sate, noćni rad se ne obračunava, a ima nas koji radimo u trafikama koje rade do ponoći.

Ucene, pretnje, vikanje, to nam je svakodnevno. Kupujemo žvake i upaljače kad zafali za normativ, pijemo flasiranu vodu i sokove i izvirujemo ko vreba iza drveta – kaže uzmenirena radnica.

NOVI INCIDENT U JURI Srpski radnici kleče pred korejskim gazdama

Dodaje i da ljudi nikad nisu toliko krali kao poslednjih godina, i da se čak i to odbija radnicima od plate. Nije sigurna da li više strahuje od lopova sa noževima i fantomkama ili od kažnjavanja.

Strašno je kada neko uperi nož u vas, ali je strašno i kada ja snosim odgovornost zato što me neko opljačkao. Traže nam čak i da trčimo za lopovom. Dovode naše živote u pitanje kako bi sačuvali robu. Kada dobijemo platu, odmah moramo da izdvojimo novac za robu kojoj je istekao rok i koja je ukradena – priča uplašena žena.

Poslodavac krađu ne prijavljuje policiji, jer će lakše i brže naplatiti od svog radnika, pa tako zaposleni nikad ne zna koliko će mu biti oduzeto od plate, ali se ne usuđuje da prijavi gazdu zbog straha od otkaza.


Čitaj dalje...

Ove SITNICE vas koštaju unapređenja, a da ih niste ni svesni

"Biznis insajder" je pitao menadžere šta ih sprečava da unaprede zaposlene koji ispunjavaju zadate ciljeve, pa čak i više… Dalje...

Srbija je zemlja čuda u kojoj je sve moguće, pa čak i da čistačica sa osnovnom školom zamenjuje vodećeg…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA