Sećate li se direktora koji je radnici vikao "Marš odavde, kako si ružna"? Sad je na OGROMNIM MUKAMA, ali ne zbog toga

na Vesti

Iako je država RTB "Boru" otpisala 90 odsto duga, direktoru Blagoju Spaskovskom zadala je nemoguću misiju. On će za sedam godina morati da vrati ostatak duga od skoro 350 miliona evra, koji je sam napravio.

Pogledajte sta zaposleni misle o ovo firmi na RTB BOR

Spaskovski se juče sam pohvalio kako je kompaniji otpisano oko milijardu evra, ali je i priznao da je pred njim veliki posao, jer je obećao da će preostalih 10 odsto duga vratiti u narednih osam godina sa jednom godinom grejs perioda.

- Ovo je istorijski trenutak za RTB "Bor" koji se dešava jednom ili nijednom u životu. Hvala Vladi što je omogućila da izađemo iz restrukturiranja kao novo, jedinstveno državno preduzeće - optimističan je bio Spaskovski.

Pogledajte sve o trenutnim aktuelnim poslovima u Srbiji na www.ogledalofirme.com

Ovaj sada aktuelni član SNS, koji je ranijih godina bio i u SPS, G17, DS pa čak i URS, sve do 2024. za dugove će praktično morati da izdvaja po 50 miliona evra godišnje. Na naplatu će mu doći gotovo svaki dinar od ukupno 350 miliona evra, za koliko je zadužio kompaniju od 2008, kada ga je Vlada imenovala za direktora.

Prema podacima "Blica", 860 miliona evra duga tog borskog giganta nastao je devedesetih. Za ostatak do 1,2 milijarde zaslužan je Spaskovski. Prva zaduženja Vlada mu je odobrila 2009, pa je RTB do kraja 2012. podigao kredite od 220 miliona evra. Već 2013. uz saglasnost države dodatno se zadužio za 132 miliona evra.

Izvor "Blica" kaže da više od 70 odsto dugova potražuje država, a do njih je dovelo dugogodišnje neplaćanje kredita, poreza, taksa... Samo za rudnu rentu Spaskovski je državi pre šest meseci dugovao 42 miliona evra.

  • GraÄ‘anima Å¡alju izvrÅ¡itelje na vrata za 1.000 dinara, a njemu opraÅ¡taju toliki dug. Sada nam na naplatu dolaze i dugovi i bahatost rukovodstva "Bora" koje i kada je imalo para na računu, nije državi plaćalo obaveze - kaže za "Blic" izvor iz Nemanjine 11.

Ekonomista Mahmut Bušatlija postavlja pitanje kako će menadžment koji ranije nije znao da se izbori sa dugovima firme sada to uspeti.

  • Ako vas neko uvede u krizu, onda taj ne može iz nje da vas izvuče. Zato reÅ¡enje nije otpisivanje dugova, već zamena aktuelnog političkog menadžmenta profesionalnim - ocenio je BuÅ¡atlija.

Njegov kolega Aleksandar Stevanović podseća da "Bor" ne može da bude profitabilna zbog niske cene bakra.

Vređa, preti, prostači...

Za sve ostale informacije posetite www.ogledalofirme.com

Spaskovski je široj javnosti postao poznat kada je izvređao radnike jedne privatne firme u Boru nakon što su negodovali zbog lepljenja plakata SNS na ogradu. Spaskovski je tada ženi koja se bunila pretio da se "skloni da je ne bi gađao telefonom", ali ju je i vređao rečima: "Marš odavde da te ne vidim više, vidi kako si ružna!"


Čitaj dalje...

Isplata otpremnina za oko 700 radnika Fijata koji odlaze iz fabrike počinje 28. jula

Predsednik samostalnog sindikata fabrike Fiat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu Zoran Marković izjavio je danas da se za isplatu… Dalje...

Najpopularnijom druÅ¡tvenom mrežom Fejsbuk kruži hit post koji na sjajan i nažalost istinit način…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA