10 ODSTO POVIŠICE: Plate veće već od oktobra!

na Vesti

BEOGRAD - Plate u javnom sektoru biće povećane od oktobra za 10 odsto!

Posle ovog povećanja i povećanja minimalne cene rada, o čemu se razgovaralo na prvoj sednici nove Vlade Srbije u petak, prosečna plata u Srbiji bi trebalo da poraste na oko 430 evra, što je za oko 50 evra više od prosečne plate u junu mesecu ove godine.

Pogledajte kolike su plate i komentari zaposlenih u javnom sektoru:

Posta Srbije

Zeleznice Srbije

NIS

Pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije, list piše da je to jedan od prvih poslova kojeg se premijer Aleksandar Vučić prihvatio sa svojim novim kabinetom.

Namera vlade je, kako je premijer Vučić i obećao, da se poveća standard zaposlenih, kako bi 2017. prosečna plata iznosila 500 evra. Ovo povećanje, prema rečima istog izvora, koštaće državnu kasu oko 200 miliona evra na godišnjem nivou za šta, kako se navodi, ima novca.

"Mere štednje i fiskalne konsolidacije koje su preduzete pre dve godine dale su veoma dobre rezultate. Zbog toga danas možemo govorimo o povećanju plata vojsci, policiji, zdravstvu, socijalnom sektoru i prosveti i obrazovanju. Povećanje bi trebalo da se dogodi u oktobru i iznosiće u proseku 10 odsto", rekao za izvor blizak vladi.


Čitaj dalje...

Poslovi koje možeš da radiš u Srbiji za vrhunsku platu

U Srbiji u kojoj prosečna plata iznosi manje od 400 evra, postoje i poslovi koji pružaju moguć… Dalje...

Kada tražite kandidata za radno mesto u svojoj firmi, veoma često u svojoj glavi imate odreÄ‘enu…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA