RAČUNICA Koliko će porasti plate prosvetarima, lekarima i policajcima

na Vesti

Plate u javnom sektoru od sledeće godine biće povećane između pet i sedam odsto, dok će penzionerima u narednih mesec dana biće isplaćena jednokratna pomoć od 5.000 ili 6.000 dinara. Najstariji sugrađani od 2017. mogu da očekuju minimalno povećanje penzija.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

To je juče najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je precizirao kako će se dogovor postignut sa MMF-om odraziti na plate u javnom sektoru.

Ko i kako može ODMAH da se zaposli u Aster tekstilu?

Evo kolika povećanja plata od januara sledeće godine mogu da očekuju prosvetni radnici, policajci, zaposleni u vojsci i u sektoru socijalne zaštite, a šta mogu da očekuju penzioneri.

Prosveta

Kako je rekao premijer Vučić, učiteljima nastavnicima i profesorima sledi povećanje plate između šest i sedam odsto, što znači da će od 2017. imati veće zarade u proseku za najmanje 2.591 dinara, što je šest odsto prosečne plate u prosveti, koja trenutno iznosi 43.195
dinara.

Policija

Zaposleni u policiji bi prema najavama trebalo da imaju za pet odsto veće zarade. U ovom trenutku njihova prosečna plata iznosi 45.000 dinara, a od januara sledeće godine trebalo bi u proseku da primaju 2.250 dinara više nego sada.

Pogledajte kolike su prosecne plate u Srbiji i kakvi su utisci iz firme na www.ogledalofirme.com

Vojska

I u Vojsci Srbije zarade će "skočiti" za pet odsto. Ako uzmemo u obzir da njihova prosečna zarada trenutno iznosi 42.000 dinara, od sledeće godine taj iznos bi trebalo da bude veći za 2.100 dinara.

Zdravstvo

Zaposleni u zdravstvu će od 2017. zarađivati u proseku 2.079 dinara više nego do sada, odnosno imaće pet odsto veće plate. To znači da će zaposleni u bolnicama i domovima zdravlja ubuduće u proseku primati 43.665 dinara, a do sada je njihova prosečna plata iznosila 41.586 dinara.

Socijalna zaštita

Radnicima u sektoru socijalne zaštite takođe sledi povećanje zarada za pet odsto. Njihova prosečna zarada "skočiće" sa 34.483 dinara na 36.207, što je povećanje za 1.724 dinara

Pogledajte sve aktuelne oglase za posaowww.ogledalofirme.com

Penzioneri

Najstari sugrađani imaće minimalna povećanja između 1,5 i 1,7 odsto. Na prosečnu penziju koja u ovom trenutku iznosi 23.854 dinara, to će biti povećanje od svega 351,8, odnosno 398,7 dinara. Ipak, premijer je najavio da u narednih tri do četiri nedelje mogu da očekuju jednokratnu pomoć od 5.000 ili 6.000 dinara.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.


Čitaj dalje...

VODIČ KROZ POVEĆANJE PLATA Najbolje su prošli prosvetari

Nastavnici koji prosečno zarađuju 40.000 dinara od januara će dobijati 42.800, ako MMF danas saopšti da će… Dalje...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nedavno je u Nišu otvorena turska fabrika Aster tekstil. Menadžment ove…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA