Za prvih 10 meseci zaposleno oko 220.000 sa evidencije biroa

na Vesti

U prvih 10 meseci ove godine, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) uspelo je da se zaposli više od 220.000 lica, što je za šest odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Oko 30 do 40 odsto njih zaposlilo se zahvaljujući posredovanju NSZ.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Direktor NSZ Zoran Martinović kaže da se najveći broj njih i dalje zapošljava na određeno vreme, ali primetno je da raste procenat i onih koji se zapošljavaju na neodređeno vreme.

On je rekao da postoje pokazatelji da je došlo do pozitivnije slike na tržistu rada i da je primetno da se od marta ove godine broj lica na evidenciji smanjivao.

Trenutna stopa nezaposlenosti je 15,2 odsto i ona je niža u odnosu na prvi kvartal godine.

Trenutno je u zemlji 686.000 nezaposlenih, a već nekoliko meseci ta cifra je ispod 700.000, što je najmanji broj počev od 2000. godine, objasnio je direktor NSZ.

Može se očekivati da će tokom zimskih meseci broj nezaposlenih neznatno rasti, ali to nije ništa neuobičajeno imajući u vidu da se završava veliki broj sezonskih poslova. Potom će opet od februara taj broj početi da se smanjuje, jer ponovo kreću sezonski radovi - kaže Martinović.

On je istakao da će za mere aktivne politike i programe zapošljavanja u idućoj godine biće opredeljen približno isti iznos sredstava kao i ove godine.

Podsticaji za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Akcionim planom za zapošljavanje predviđeno je 2, 8 milijardi dinara za programe zapošljavanja i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Zarada mladih u proseku manja od 250 evra

Kako kaže, iduće godine u fokusu biće teže zapošljive kategorije-osim invalida i deca bez roditeljskog starenja, mlađa od 30 godina, deca palih boraca, ali i žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima….

Kada je u pitanju zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Martinović je rekao da je ove godine zabeležen veći procenat utrošenih sredstava imajući u vidu da je u ranijim godinama bilo malo interesovanja poslodavaca pa su sredstva za te namene vraćana u budžet.

MERČANDAJZER, REFILER, GRUMER... Ovo su NAJTRAŽENIJA zanimanja u Srbiji, evo šta znače i koliko zarađuju

Još uvek ima poslodavaca koji nisu dovoljno informisani. Moramo raditi na tome da ta sredstva poslodavci iskoriste jer ovo su bespovratna sredstva i jedina obaveza poslodavaca je da poštuju ugovorene obaveze i nemaju obavezu vraćanja novca - istakao je Martinović.

Takođe, na raspolaganju u 2017. biće i posebni programi za viškove zaposlenih kojih na evidenciji NSZ ima oko 53.000.


Čitaj dalje...

DOK JEDNI ZARAĐUJU 1000 EVRA, DRUGI „PREŽIVLJAVAJU“ SA 250: Evo koliko su plaćeni radnici u Srbiji!

Prosečna plata u Srbiji ostvarena prošlog meseca bila je 45.281 dinar i realno je 3,4 odsto manja… Dalje...

U današnje vreme veoma je teško pronaći dobro plaćen posao koji ćete biti u prilici da radite s uživanjem.…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA