Ko To u Srbiji Sme da Pisne da je Šef ili Direktor Loš

na Vesti

Ogledalo Firme prikuplja kako anonimne tako i lične žalbe i pohvale na račun maltene svakog iole ozbiljnog poslodavca u Srbiji. Ono što nas je zanimalo je kakav je profil čoveka u Srbiji koji sme naiskrenije da kaže loše stvari o svom šefu ili direktoru ili generalno o kompaniji. Da li je to muškarac pred penzijom, da li je to dobro plaćen IT stručnjak koji zna da sutra može naći novi posao ili neko drugi...

Analizirali smo komentare koje su nam stigli direktno od osoba koje nisu htele da kriju svoju anonimnost. U analizu je uključeno komentara sa otprlike 35% svih poslodavaca koji imaju preko 20 radnika i naravno u privatnom sektoru su.

Naša predpostavka je bila da čovek koji otvoreno sme da kaže loše o svojoj firmi i da da koristan savet menadžmentu je sigurno onaj koji je na nekoj običnoj poziciji, ima radno mesto koje je vrlo traženo u zemlji i sigurno ima dobru platu pošto verovatno ima i lepu ušteđevinu.

Ono što je izašlo iz analize materijala nas je bukvalno rečeno oduvalo pošto ništa tako nismo mogli ni da predpostavimo.

Prosečna osoba koja najotvorenije sme da kaže šta misli o kompaniji gde je zaposlen je žena, između 26-34 godine, koja ima 1-3 godine iskustva i koja radi na radnom mestu sa platom od 400-600 EUR.

Nažalost ovde jači pol nije baš ispao jači, već bismo mogli slobodno da kažemo da je naučio da trpi loše radno mesto, pošto odnos muških i ženskih je bio oko 33% prema 66% u korist lepšeg pola. Znači na svakog muškarca došle su 2 žene koje su smele otvoreno da kažu šta je to loše i kako bi moglo da se popravi.

Na pitanje zašto su Žene na početku svoje karijere mnogo smelije da kažu šta misle o kompanijama i šefovima gde rade na žalost ne možemo da odgovorimo.

Kaži, dobro ili loše, šta misliš o firmi gde radiš.


Čitaj dalje...

Iznad vas je NESPOSOBAN Å EF? Evo Å¡ta da radite!

Ako radite sa Å¡efom koji je nesposoban za obavljanje svog posla, onda znate koliko to može da… Dalje...

Bahati Å¡efovi koji misle da im je sve dozvoljeno jer su nekome nadreÄ‘eni, nažalost, nisu retkost.…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA