Kako da ostanete motivisani u svojoj potrazi za poslom, za vreme hladnoce i mračne zime

na Vesti

Ostati motivisan u svojoj potrazi za poslom, to znaci da mozete osetiti izazov u bilo koje doba. Ali, to postaje sve teze kada se temperatura spusti i sunce zadje u 4 popodne.

Dani se osecaju kratko i dugo u isto vreme. Ne zelite nista osima vaseg kauca i hibernacije dok ne otopli. Medjutim, to nije prava opcija kada si u potrazi za poslom.

Umesto toga, treba da ostanete fokusirani na potragu za poslom bez obzira koliko god zelite da ostanete u kuci do proleca.

Lakse je reci nego uraditi? Srecom postoji nekoliko stvari koje mozete uraditi da bi ostali motivisani u svojoj potrazi za poslom tokom hladne, mracne i naizgled beskrajne zime.

Napravite raspored

Nema sumnje da promena u dnevnom svetlu moze izazvati haos na vase sposobnosti. Dakle, ako imate vremena napravite i zapisite raspored koji mozete pratiti u toku trazenja posla.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Hocete li zavrsiti trazenje posla za sat vremena kada se vratite sa trenutnog posla? Hocete li traziti posao i vikendom? Hocete li posvetiti mnogo sati svake nedelje?

Kreiranje rasporeda ce vam pomoci da osigurate i imate plan kojeg se mozete drzati. Plus, to ce vas drzati motivisanim i odgovornim u tim trenucima kada bi radije radili nesto drugo.

Postavite manje ciljeve

Moze biti tesko da ostanete motivisani kada je vas krajnji cilj nesto veliko kao ''Dobijanje novog posla'' Taj zadatak izleda tako zastrasujuce jer je moguce da ce vam igledati da ne pravite nikakav pomak.

To je razlog zasto je korisno da postavite sebi manje ciljeve za sebe u tom velikom cilju. Na primer, mozda zelite da podnesete prijave za posao za pet radnih mesta do kraja nedelje. Ili mozda zelite da popravite svoj CV do kraja dana i motivaciono pismo do kraja sutrasnjeg dana.

Postavljanje ovih malih kratnih ciljeva cini ceo proces kvalitetnijim, sto znaci veca verovatnoca da idete napred.

Izadjite iz kuce

Ostajanje kuci je opcija tokom zimskih meseci. Pa zasto ne koristite svoju potragu za poslom kao preko potreban izgovor da izadjete iz kuce?

420 Ljudi Smo Zaposlili za Samo 2 Nedelje

Bez obzira da li si ste se opustili uz dobru knjigu, izlazak ili neke zimske sportove, vase vreme provedemo u hobiju ce vam pomoci da prebrodite napornu zimu.

Bilo da zelite da posetite svoj omiljeni kafic i popijete kafu, ili provedete vreme u biblioteci promenice vam raspolozenje i dati drugaciji pogled u potrazi za poslom.

Jos bolje? To ce vam pomoci da drzite svoj posao odvojen od vaseg licnog zivota i konacno kada dodjete kuci mozete se zavaliti i opustiti se.

Dajte sebi oduska

Svi mi zasluzujemo malo oduska svaki dan, ali narucito je vazan kada lose vreme preti da pokvari nase raspolozenje.

Dakle bez obzira koliko ste posveceni trazenju posla nemojte da zanemarite na vreme koje je rezervisano da posvetite sebi.

Bilo da se scucurite uz neku knjigu ili idete na neke zimske sportove, ostavljanje vremena za vase hobije ce vas spreciti da pomislite da potraga za poslom uzima vas zivot - i napravice da lakse podnesete zimske mesece.

Iznad vas je NESPOSOBAN Å EF? Evo Å¡ta da radite!

Racunajte na nagradu.

Zima moze se da nas posalje u emotivni strah. To se zove zimski strah iz nekog razloga. I da, negativan stav moze da se komplikuje kada ste pod stresom zbog dugog trazenja posla i onih neizbeznih odbijenih email-ova.

Da, to moze biti obeshrabrujuce, ali uvek se drzite vaseg zadnjeg cilja. Na kraju svega imate posao i prolece. Nadamo se!

Ostanite u zoni svetlo na kraju tunela i na kraju ti crni dani u zimskim nocima provedenim u potrazi za poslom nece izgledati tako losi.


Čitaj dalje...

MRZI VAS da radite? Postoji 14 LAKIH načina da se motivišete

Svi imamo dane kad nismo raspoloženi da radimo. Bez obzira da li je to često ili samo… Dalje...

Ako radite sa Å¡efom koji je nesposoban za obavljanje svog posla, onda znate koliko to može da…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA