ZA DLAKU BOLJI:Plata nam je još veća od makedonske

na Vesti

Prosečna neto plata isplaćena u oktobru ove godine u Makedoniji iznosila je 22.460 denara (365,5 evra) i za 1,1 odsto je veća u poređenju sa istim mesecom 2015, saopštila je tamošnja statistika.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Prosečna bruto plata u oktobru Makedoncima je bila 33.023 denara (538 evra), što je porast od 1,3 odsto na godišnjem nivou, prenosi portal Info Biznis.

Prema poslednjim podacima srpskog Republičkog zavoda za statistiku, plata u Srbiji je u oktobru mesecu bila je oko 367,6 evra.

Prosečna Plata u Srbiji

Srpska plata tako ostaje veća, doduše simbolično, od one kod južnih komšija. Ali, pitanje je da li će tako ostati i kada se sledeće sedmice objave podaci novembar (za platu isplaćenu u oktobru).

Ukoliko se nastavi trend iz oktobra, kada je srpska plata pala 2,7% nominalno (bez uračunate inflacije) a 3,4% realno u odnosu na isti mesec 2015. godine, Srbe će s prosečnom platom prestići i oduvek siromašniji "sunarodnici iz SRFJ". Tada bi njihov novčanik bio za oko 10 evra "deblji" nego srpski.

izvor: Mondo.rs


Čitaj dalje...

UŠTEDEO skoro 1.000 evra za tri meseca s platom od 42.000, a njegov SISTEM TRI KOVERTE će vas oboriti s nogu

BeograÄ‘anin (31) koji radi u administraciji jedne graÄ‘evinske firme gde prima 42.000 dinara uspeo je da… Dalje...

Ako se armija nezaposlenih vodi onim da je "državna služba najbolja družba", onda bi morala da…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA