ŠTA OČEKUJE BUDUĆE RADNIKE "LIDLA"?

na Vesti

U Lidl Srbija trenutno radi 500 zaposlenih, a u toku je proces selekcije kandidata za zaposlenje u prodavnicama, gde su u procesu odabira 1.000 prodavaca u 18 gradova širom Srbije. Osim očekivanja da će dolazak Lidla u Srbiju imati uticaja na cene, on će uticati i na poboljšanje položaja zaposlenih u sektoru trgovine.

Radnici Lidla mogu da rade puno radno vreme ili nepotpuno, svaki minut prekovremenog rada im se plaća a postoji i posebno odeljenje u okviru sektora Ljudski resursi koje se bavi brigom o zaposlenima, a čiji je glavni cilj povećanje zadovoljstva i motivacije zaposlenih. Radna nedelja je petodnevna, pauza obavezna, a zaposleni prolaze i edukaciju na temu pravilnog držanja tela i kretanja prilikom obavljanja dnevnih zadataka, kažu u ovoj kompaniji.

Šta je ono što čini uslove rada zaposlenih u Lidl?

Kako kaže Milena Milardović, rukovodilac sektora za ljudske resurse u Lidlu Srbija, to je moderno radno okruženje u Upravnoj zgradi gde postoji bankomat i teretana, kantina sa zdravim i domaćim obrocima.

"Sreda je njihov "voćni dan" kada je kolegama na raspolaganju raznovrsno voće, kako bismo ih podstakli da zdravu užinu uvedu kao naviku. Mnogo pažnje posvećujemo i prevenciji u pogledu zdravlja a to se najviše vidi kroz naš projekat "Radi pravo – živi zdravo!" u kojem kroz niz aktivnosti obučavamo kolege na temu pravilnog držanja tela i kretanja prilikom obavljanja dnevnih zadataka u cilju prevencije njihovog zdravlja, i to sve zaposlene u direkciji, Logističkom centru i one koje će raditi u prodavnicama - kaže Milardović.

Koliko traje radni dan i Lidlu?

To zavisi od toga da li zaposleni radi na puno ili nepuno radno vreme. Pauza je obavezna, a broj dana godišnjeg odmora je minimalno 22.

"Lidl zaposlenima u prodavnici nudi i rad na nepuno radno vreme, što znači da zaposleni radi kraće od 40 sati nedeljno u radnoj nedelji koja traje pet dana. Zaposlenjem na nepuno radno vreme, zaposleni ostvaruje iste benefite kao i kolege na istim pozicijama čija je radna nedelja puna, od 40 sati. Tako, ovi zaposleni imaju jednak broj dana godišnjeg odmora, godina rada donosi punu godinu staža, prijavljeni su na ugovoren iznos plate za koji se uplaćuju srazmerni doprinosi i osiguranja. Prednost ovog načina rada je i to što zaposleni za adekvatnu naknadu, radi manji broj sati i ima više slobodnog vremena", ističe Milardović.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Kolika je prosečna zarada trgovca u Lidlu?

Ovakav način rada, kompaniji omogućava bolju organizaciju rada a zaposlenima daje fleksibilnost uz konkurentnu naknadu, jer je sat rada u Lidlu bolje plaćen od tržišnog proseka u ovoj industriji. Kako kaže Milena Milardović, rukovodilac sektora za ljudske resurse, plata zaposlenih u prodavnici biće bolja u odnosu na tržišni prosek.


Čitaj dalje...

Povećanje minimalca - za koliko?

Minimalna zarada trenutno iznosi 24.882 dinara, a prima je 350.000 radnika u Srbiji. Sindikati će tražiti povećanje… Dalje...

Prosečan Srbin svakog dana samo na osnovne životne namirnice potroši minimum 500 dinara. Samo za ovu stavku mesečno je…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA