Å OK U VRANJU

na Vesti

Ruska firma pobegla preko noći, odnela mašine i na cedilu ostavila 300 radnika

Rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije "Spilit" da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.

Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupimo u kontakt sa rukovodstvom Spilita ali da na njihove pozive niko ne odgovara.

Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz "Spilita".

"Čak su bili zainteresovani i u razgovoru izrazili želju da u slobodnoj zoni prošire proizvodnju i da kupe zemljište kako bi napravili svoje proizvodne pogone", kaže on i ponavlja da su iznenađeni i zatečeni ovakvom odlukom.

Kompanija Spilit je 2017. godine u iznajmljenom pogonu Jumka otvorila fabriku za proizvodnju nameštaja. Tada su zaposlili 130 radnika i najavili da će za nekoliko godina imati oko 1.000 zaposlenih. Spilit je pre mesec dana otvorio i pogon u Somboru, gde je zaposleno oko 40 radnika.

Na dan otvaranja novog pogona u Somboru 18. marta, direktor "Spilit" fabrike u tom gradu Marijan Bogdanović istakao da se u fabrici u Somboru sklapaju delovi koji stižu iz Vranja, a da će se u narednom periodu kada zaposle i obuče dovoljan broj radnika svi delovi nameštaja tu i proizvoditi i sklapati. S tim u vezi pitanje je da li je već tada Bogdanović najavio zatvaranje fabrike u Vranju.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

Na pitanje da li je "Spilit otišao" i iz Sombora u kabinetu gradonačelnice ove vojvođanske varoši Dušanke Golubović nisu mogli precizno da nam kažu, ali su nam indirektno potvrdili da ne misle da i u ovoj fabrici ima problema.

"Stvarno ne znamo šta se događa sa pogonom “Spilit” u Somboru. Niko od radnika nam se nije obratio pa pretpostavljamo da pogon i dalje radi. Posetili smo fabriku nekoliko dana pošto se otvorila i to je bio baš početak početka sa svega desetak ili možda malo više radnika. Pokazali su nam i prostor" - kažu u kabinetu gradonačelnice za "Blic Biznis".

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković, rekao je "Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima", i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka.

100% Anonimno. Pridružite se hiljadama ljudi koji su dali informacije o svojim poslodavcima. Poboljšajmo zajedno odnos poslodavaca prema zaposlenima ovde

Prema poslednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mesto direktora "Spilita" podneo je Ivan Tripković.

U tom registru navedeno je da je 49 odsto "Spilita" u vlasništvu beogradskog "Hollodexa" dok je 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera OOO Korolj Divanov.


Čitaj dalje...

Nova Å¡ansa za poslom: u Australiji

Australija ponovo postaje obećana zemlja za stanovnike Balkana, posebno za one koji u svojim rukama imaju inženjersku… Dalje...

Od Nove godine najverovatnije nijedna javna institucija neće moći da primi nove radnike ukoliko kadrovskim planom za…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA