Vučić: Prosečna plata 2025. biće 900 evra

na Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će Vlada Srbije i on kao predsednik čvrsto stati iza plana "Srbija 2025", uz napomenu da će, "ako se taj plan sprovede, prosečna plata 2025. godine biti 900 evra, a penzija između 430 i 440 evra".

On je izjavio da je, po preliminarnim podacima, nivo investicija u Srbiji u 2019. godini iznosio 3,8 milijardi evra, što je, kako je naveo, "više od svih država zapadnobalkanske šestorke zajedno, plus još nekih 15 odsto".

Predstavljajući Nacionalni investicioni program do 2025. godine, rekao je da je nivo direktnih stranih investicija u ovoj godini veći za devet odsto nego 2018.

"Srbija je u novembru imala najviši rast u Evropi od šest odsto, a godinu ćemo završiti sa rastom od četiri odsto iako je bilo prognozirano 3,5 odsto", rekao je Vučić. On je ocenio da je "od 2014. godine promenjeno lice Srbije koja je danas uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi".

Brnabić: Za program "Srbija 2025" oko 14 milijardi evra

"Srbija je fundamentalno drugačija zemlja u poslednjih pet godina, ali postignuti ekonomski rast i napredak još nisu dovoljni da bi građani osetili veći boljitak u svojim novčanicima, a to je cilj do 2025. godine", izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

Kako je najavila, za projekte u okviru investicionog programa "Srbija 2025" biće uloženo oko 14 milijardi evra. Precizirala je da će projekti biti realizovani iz budžeta, ali i uz saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Kao neke od ključnih projekata ona je istakla ulaganje u obrazovanje, reformu javnih preduzeća, ali i liberalizaciju pravnog okvira, što bi trebalo da omogući veće investicije. Najavila je i ulaganja u projekte veštačke inteligencije, a veruje i da bi Srbija mogla da postane i jedan od lidera u proizvodnji baterija i električnih vozila.

Preuzeto sa 021.rs


Čitaj dalje...

Ovo su najbolje plaćeni poslovi za koje nije potrebna diploma

Kada čujemo podatak da je prosečna plata u Srbiji oko 53. 000 dinara, zapitamo se koja to… Dalje...

Većina radnika u Srbiji želi da menja posao i zaposli se kod stranog poslodavca, a zadovoljili bi…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA