Mali: Minimalac za 1.055.000 ZAPOSLENIH sutra na računima 232.000 PREDUZEĆA

na Vesti

Najvažnija, prva vest je da će Vlada Republike Srbije sutra na račun svih preduzeća koja su izrazila želju da im se pomogne, uplatiti prvu minimalnu zaradu za njihove zaposlene. Sutra će na račune 232.000 preduzeća biti uplaćeno oko 32 milijarde dinara za 1.055.000 zaposlenih, rekao je ministar finansija Siniša Mali na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su preduzeća tražila i odlaganje poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 29,5 milijardi dinara i tražila su da se odloži plaćanje poreza na dobit u iznosu od 3,3 milijarde dinara, i to je sve država Srbija prihvatila, što pokazuje stabilnost naših finansija.

"Ovaj dan je veoma važan jer pokazuje koliko je država jaka i da smo spremni da ispunimo zahteve privrede", rekao je Mali.

"Imamo novca, najveći teret reformi preuzima država na sebe, hvala preduzećima koja su verovala u ovaj program. Taj novac u istom iznosu će dobiti za mesec dana i posle još jednom za mesec dana", dodao je Mali.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

Naveo je da imamo i deo koji se odnosi na jeftine kredite Fonda za razvoj i istakao da što pre se uzme kredit, to je novac brže na rapsolaganju.

"Čak 80 odsto klijenata banaka, mikro, malih i srednjih preduzeća se prijavilo bankama da dobiju ovu vrstu pomoći".

Medicinski radnici dobili uvećane plate, penzije stižu 9. i 10. maja

Ministar finansija istakao je da se tokom korona krize 7.317 ljudi prijavilo Nacionalnoj službi za zapošljavanje, što znači da je toliko radnika ostalo bez posla. On je naveo da to nije malo, ali da je značajno manje od svih drugih zemalja koje su pogođene pandemijom.

Siniša Mali je dodao da su ove nedelje isplaćene i uvećane zarade medicinskim radnicima za 10 procenata i napomenuo da je reč o trajnom povećanju, a ne privremenom, kako je moglo da se čuje iz nekih izvora.

Kako je istakao, lepih vesti ima i za najstarije sugrađane jer su već uplaćene penzije za april, za vojne i poljoprivredne penzionere, a ostali će dobiti svoje penzije 9. i 10 .maja. Takođe, u martu je penzionerima isplaćena jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

"Spremni i za gori scenario"

Ministar je naglasio da po pitanju naše ekonomske politike može da kaže da je kroz rebalans budžeta u potpunosti sproveden program ekonomskih mera i da imamo sav novac da se on sprovede do kraja. Takođe, vodi se računa o visini javnog duga i stabilnosti javnih finansija, a isplaćujemo i sve svoje obaveze i penzije i minimalce na vreme.

"Pratimo situaciju u svetu, Srbija je trenutno potpuno stabilna i sigurana i nemamo problem sa obavezama i tako će biti do kraja godine. Uvek smo spremni za gori scenario, što stalno govori i predsednik Vučić. Naše projekcije su uvek mnogo konzervativinje i gore nego što stvarno očekujemo", rekao je Siniša Mali i napomenuo da to da li će doći do goreg scenaria ne zavisi od nas, ali da smo u svakom slučaju spremni.

Izvor: blic.rs


Čitaj dalje...

HOĆE LI BITI NOVOG, MASOVNOG, SMANJENJA PLATA? Šta nas čeka od jula? Zašto će zarade biti na većem udaru nego radna mesta?

Kriza je ozbiljno finansijski pogodila srpska preduzeća. To je potvrdilo i viÅ¡e od polovine domaćih firmi… Dalje...

Mnogi zaposleni, ali i poslodavci, pitali su se ovih dana da li tri minimalne zarade, koje će drž…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA