Sledeće nedelje potpisivanje prvih ugovora u programu "Moja prva plata", kandidata za poslove na hiljade

na Vesti

Za projekat "Moja prva plata" koji je pokrenula vlada u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, najviše kandidata prijavilo se u Beogradu.

Sledeće nedelje zvanično će početi i potpisivanje prvih radnih ugovora, izveštava Prva TV.

Za neku od oko 2.800 objavljenih pozicija na teritoriji grada Beograda prijavilo se više od 3.000 kandidata. Za sada su poslodavci odabrali oko 1.200 kandidata.

"NSZ sada vrši kontrolu i proveru kandidata koji su odabrani od strane poslodavaca u smislu ispunjenosti uslova javnog poziva", kaže za Prvu TV Marčela Vuinac Obućina iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Traže se sve struke, ali najviše osobe sa visokim obrazovanjem.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

Kako je rok za selekciju kandidata poslodavcima produžen do 18. novembra, konačna lista onih koji su izabrani da se preko projekta zaposle još nije objavljena.

"Konačna lista poslodavaca sa odabranim brojem izvršilaca biće objavljena na portalu 'Moja prva plata' do 27. novembra, nakon toga pristupićemo potpisivanju trojnih ugovora između NSZ, poslodavca i kandidata sa uzajamnim pravima i obavezama. Planirano je da potpisivanje ugovora traje od 28. novembra do 14. decembra ove godine", kaže Vuinac Obućina.

Poslodavac nema pravo da odabranog kandidata radno angažuje i uključi u program pre potpisivanja ugovora, kažu iz NSZ.

Inače, nalog na portalu "Moja prva plata" otvorilo je skoro 23 hiljade mladih iz cele Srbije, od kojih se više od 17.000 uspešno prijavilo na neku od pozicija.
Program se finansira devet meseci u iznosu 20.000 dinara mesečno za one sa srednjom školom, a 24.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Izvor: Prva.rs


Čitaj dalje...

Sud: Diskriminacija u slučaju porodilje koja je sama plaćala doprinose da bi je poslodavac prijavio

Sud je doneo odluku da je u slučaju porodilje koja je sama plaćala doprinose kako bi je… Dalje...

Prosečna plata od 900 evra i prosečna penzija izmeÄ‘u 430 i 440 evra u narednih pet…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA