Vučić: Sa dve prosečne plate može da se živi pristojno, mladi da se skoncentrišu na ostanak u Srbiji

na Vesti

Prosečna plata u Srbiji je 60.300 dinara, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da sa dve takve plate može da se živi pristojno.

"Nisam ja neko ko živi mimo sveta i dobro znam da nije lako ako porodica ima samo jednu platu i kada je ona 80.000 dinara. Ali mora da se ima u vidu da smo u prošlosti imali stopu nezaposlenosti od 26 odsto, a da je ona danas između osam i devet odsto, što znači da u najvećem broju porodica imamo više od jedne plate. Mislite li da bih predlagao da svima isplatimo po 100 evra da ne znam koliko to ljudima znači? Naravno da je teško, ali ne može Srbija za šest godina da sustigne Nemačku", rekao je Vučić za "Novosti".

Predsednik Srbije je dodao da se polako približavamo tom standardu i da će to da traje.

"Plate će na kraju 2025. godine da budu blizu 900 evra, mada sve zavisi i od korone, koja nas je prošle godine upropastila. Ni tada to neće biti dovoljno dobro, ali će biti tri puta više nego 2014. godine. To pokazuje da se krećemo u dobrom pravcu. Ako neko kaže da može da poveća platu za 150 evra na godišnjem nivou, taj je notorni lažov, jer bi nam za to bila potrebna stopa rasta koja ne postoji ni u Aziji, a kamo li u Evropi", kazao je Vučić.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

On poručuje narednim generacijama da treba da se koncentrišu na ostanak u Srbiji.

"Razlika se drastično smanjuje između onoga kako je napolju i onoga što imamo u svojoj zemlji. Vratio se Stefan Milenković, vraćaju se inženjeri, drugi uspešni ljudi, koji ovde imaju visoku platu. Ali zato moramo da vodimo računa da im ne ostavimo visok javni dug i da imaju posao", ocenio je predsednik Srbije.

Autor: Tanjug, Novosti


Čitaj dalje...

Prava radnika i Srbija: Kome da se obratite kad ne dobijete platu

Bespomoćnost. Tako se u jednoj reči može opisati osećaj zaposlenih u nekim privatnim firmama u… Dalje...

Sud je doneo odluku da je u slučaju porodilje koja je sama plaćala doprinose kako bi je…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA