VODIČ KROZ POVEĆANJE PLATA Najbolje su prošli prosvetari

na Vesti

Nastavnici koji prosečno zarađuju 40.000 dinara od januara će dobijati 42.800, ako MMF danas saopšti da će prosvetari imati sedam odsto veću platu u 2017.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Rast zarada u javnom sektoru najavili su pre dva dana predstavnici Vlade Srbije. Prema rečima premijera Aleksandra Vučića, Fond je pristao na povećanje primanja, a najbolje bi trebalo da prođu upravo prosvetari koji mogu računati na to da će im plate biti veće za šest ili sedam odsto.

Podelite potpuno anonimno platu ili komentar iz vase firme na www.ogledalofirme.com

Veći deo javnog sektora koji obuhvata zaposlene u zdravstvu, policiji, vojsci, ustanovama socijalne zaštite i kulture, kao i pravosuđu, dobiće zarade uvećane za pet odsto. Prema toj računici, policajac koji sada mesečno ima oko 50.000 dinara, od januara će primati 52.500, lekar opšte prakse će, umesto sadašnjih 53.000, zarađivati 55.650 dinara, a socijalni radnik imaće prosečnu platu od oko 43.050 dinara (sada zarađuje 41.000). Veće zarade imaće i zaposleni u ustanovama kulture, pa će tako glumci u pozorištu dobiti oko 3.000 dinara više, ako se uzme u obzir to da njihova primanja sada, u proseku, iznose 60.000 dinara.

12 znakova da vaše kolege misle da ste GLUPI

Izuzetak će možda biti zaposleni u pravosuđu jer će oni moći da biraju da li hoće jednokratnu pomoć ili takođe linearno povećanje plata od pet odsto. U slučaju da pristanu na rast, zapisničar suda koji sada ima oko 30.000 dinara od Nove godine može računati na mesečni prihod od 31.500 dinara.

Što se tiče penzionera, prema najavama iz Vlade Srbije, njima sleduje jednokratna pomoć od 5.000 ili 6.000 dinara, a u 2017. godini porast od 1,5 do maksimalno 1,7 odsto.

Ekonomista Ivan Nikolić kaže da će nakon najavljenog povećanja plata u javnom sektoru prosečna zarada u evrima u Srbiji dostići nivo iz 2009.

Tada su prosečne plate u celoj privredi, znači ne samo u javnom sektoru, dostigle nivo od 400 evra. U 2017. ćemo, sa ovim povećanjem, imati isto toliko ili čak i malo više od 400 evra - ističe Nikolić.


Čitaj dalje...

Zašto Srbiji fali kvalitetno obrazovan IT kadar i ko je kriv za to?

Zarada od softvera 2012. godine premašila je prihod ostvaren od izvoza malina, 2014. premašila je i zaradu od izvoza… Dalje...

Plate u javnom sektoru od sledeće godine biće povećane između pet i sedam odsto, dok će penzionerima u narednih…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA