Da li Ogledalo Firme ili Second Surfer može da se drži odgovornim za sadržaj komentara i plata koje ima na svom web sajtu?

na Pravila Koriščenja i Slično

Ogledalo Firme se ne može držati odgovornom za sadržaj napravljen od strane korisnika na našem web sajtu. 1996, kongres SADa, prepoznavajući potencijalnu pretnju razvoja interneta ako bi internet i web platforme mogu biti držane odgovorne za kvalitet i tačnost sadržaja koji se postavlja kod njih na websajtu donele su “Section 230 of the Communications Decency Act, 47 U.S.C. §230” (CDA). CDA kaže da, izuzev specijalnih slučajeva koji se tiču intelektualne svojine i federalne kriminalne odgovornosti, web platforme ne mogu biti odgovorne za sadržaje koje se postavljaju kod njih od strane trećih lica. Specifično CDA kaže: "No provider or user of an interactive computer service shall be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider.". Pošto Ogledalo Firme nije niti kreator niti govornik sadržaja koje korisnici postavljaju na websajtu, Ogledalo Firme ne može biti odgovorno za tužbe koje potiču iz ovoga konteksta.


Čitaj dalje...

Šta se dešava ako, uprkos CDA, neko tuži Ogledalo Firme ili Second Surfer koja u osnovi potiče iz korisnički generisanog sadržaja?

Svaka strana koja pravi tužbu ima dužnost da proveri sve činjenice i zakone pre nego napravi… Dalje...

Ogledalo Firme je proizvod kompanije SecondSurfer koja je locirana u Kaliforniji, SAD. Web sajt i naÅ¡i serveri i…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA