NOVA MODA U SRBIJI Poslodavci sumnjive radnike vode na privatni POLIGRAF

na Vesti

U Srbiji je poslednjih godina sve popularnija upotreba “privatnih poligrafa” koje koriste mahom poslodavci, roditelji i supružnici kako bi proverili istinitost tvrdnji zaposlenih, dece ili partnera ili ustanovili neki vid prevare.

poligraf Usluge privatnog poligrafa mogu se dobiti u privatnim detektivskim agencijama, a poligrafisti su najčešće bivši policajci obučeni za detektovanje laži.

Ukoliko ste doziveli ovakva iskustva ostavite anonimno komentar na www.ogledalofirme.com

Poligrafista detektivske agencije “Protekta” profesor doktor Ostoja Krsić rekao je Tanjugu da u privatnoj praksi najčešće testira slučajeve u vezi s ljubavnim prevarama, bračnim problemima, kućnim krađama koje počine deca, supružnici i gosti, i one koji se tiču potkradanja u firamama.

Kućne krađe mahom vrše zavisnici od droge, dok u privatnim firmama potkradaju ne samo zaposleni, već i partneri - prijatelji, kumovi, rođaci. Sprovode se testovi pre i u toku zaposlenja da bi se potvrdila lojalnost i poštenje.

Druga vrsta testova su periodični testovi, „vakcine na istinu”, a sprovode se na tri ili šest meseci. Taj test, prema rečima Krsića, prolaze svi zaposleni, nakon čega se vrši eliminacija onih koji reaguju na pitanja: da li su nešto ukrali ili odali poslovnu tajnu... Treća vrsta testova sprovodi se kada se krađa već dogodi, uglavnom u manjim firmama, pa se testira cela smena ili oni koji su imali pristup robi.

Na pitanje da li poligraf može da se izigra, stručnjak daje odričan odgovor.

Tekst preuzet sa blic.rs


Čitaj dalje...

Странце привлаче српски робови

Београд – Србија је међу в… Dalje...

Sve je na krive noge i strah od otkaza je dominantan. Radnici spuÅ¡taju prag dostojanstva ispod svakog minimuma,…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA