TROŠIMO VIŠE NEGO ŠTO IMAMO Domačinstva u Srbiji mesečno primaju oko 59.000 dinara, a troše oko 60.600 dinara

na Vesti

Prosečna mesečna raspoloživa sredstva po domaćinstvu u Srbiji, po podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) u prvom kvartalu 2016. godine iznosila su 59.182 dinara i za 0,6 odsto su viša u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Pogledajte kolika su zaista mesecna primanja prosecnog srpskog radnika na www.ogledalofirme.com
1000 S druge strane, kako se navodi u saopštenju RZS, izdaci za ličnu potrošnju domaćinstva u prvom kvartalu ove godine bili su 60.626 dinara i viši su nominalno za 1,9 odsto u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, a za 0,5 odsto na prvi kvartal 2015.

Najveći udeo u raspoloživim sredstvima, u prvom kvartalu 2016, imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa (49,3 odsto), penzije (29,5 odsto) naturalna potrošnja (4,3 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova ( 4,1 odsto), ostala primanja (3,6 odsto), ostala primanja od socijalnog osiguranja (3,5 odsto), prihodi van redovnog radnog odnosa (2,2 odsto) i 3,5 odsto čine prihodi iz ostalih izvora.

no money Prema podacima RZS, najveći udeo u ličnoj potrošnji domaćinstava, u prvom kvartalu ove godine čine izdaci za hranu i bezalkoholna pića (34,6 odsto), stanovanje, vodu, elektičnu energiju, gas i ostala goriva (17,3 odsto), izdaci za transport (9,4 odsto), za ostale lične predmete i ostale usluge (5,8 odsto), za odeću i obuću (5,5 odsto), za komunikacije (5,2 odsto), za opremu za stan i tekuće održavanje (4,5 odsto), za zdravlje (4,4 odsto), za alkoholna pića i duvan (4,3 odsto), za rekreaciju i kulturu (4,2 odsto) i 4,8 odsto čine izdaci za ostale grupe lične potrošnje.

U saopštenju se navodi da je od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje u prvom kvartalu 2016. anketirano je 1.629 domaćinstava.

Za sve informacije posetite www.ogledalofirme.com
1000

Tekst preuzet sa blic.rs


Čitaj dalje...

Bez posla u Fijatu ostaje oko 1.500 radnika

Dogovor sindikata Fabrika automobila u Kragujevcu i poslovodstva danas nije postignut, pa se očekuje da će uskoro… Dalje...

Svi dobro znamo da se u državnu firmu ulazi vrlo teÅ¡ko ili vrlo lako ako imate neku…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA