Prosečna plata u Nišu oko 1.900 dinara manja od aprilske

na Vesti

Prosečna neto zarada u Nišu u maju bila je nešto manje od 40.000 dinara, što je za oko 1.900 dinara manje nego u aprilu, najnoviji su podaci Republičkog zavoda za statitistiku.

Pogledajte kolika je plata u Nisu i okolini na WWW.OGLEDALOFIRME.COM

Prosečna plata je bila 39.766 dinara, što je za 1.883 dinara ili 4,5 odsto manje nego u aprilu.

Prosečna plata u Nišu manja je od republičkog proseka za 4.185 dinara, a od zarada isplaćenih na području opštine Surčin za čak 53.233 dinara.

Naime, prosečna zarada u Surčinu u maju je dostigla iznos od 92.999 dinara i ubedljivo je veća i od proseka Kostolca, koji se sa prosečnom platom od 71.846 dinara našao na drugom mestu lestvice primanja u Srbiji.

Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog kraja po zaradama prednjače niška Gradska opština Cveni Krst sa prosečnom majskom zaradom od 48.760 dinara i Pirot sa zaradom od 46.910 dinara.

Neto zarada zaposlenih u ostalim opštinama u ta tri okruga kreće se uglavnom oko 30.000 dinara. Najniža prosečna zarada na tom području evidentirana je u opštini Gadžin Han - 27.801. dinar.

Stanovnici opština u niškom kraju posle duže vremena nisu poslednji na listi primanja. Nezavisno mesto sa najnižom prosečnom platom zauzela je opština Apatin, sa samo 22.772 dinara, a sledi Priboj sa 24.054 dinara.

Da biste videli kolike su prosecne plate u Srbiji i Sprskim gradovima pretrazite firmu na www.ogledalofirme.com
Zvanična statistika takođe pokazuje da su prosečne neto majske plate u Srbiji ove godine nominalno jednake platama isplaćenim u maju 2015. godine, dok su realno manje za 0,7 dosto. Prosečna majska plata manja je od ovogodišnje prosečne aprilske plate za 10,8 odsto, a realno za 10,9 odsto, a statističari ovaj pad objašnjavaju dinamikom isplate. U Republičkom zavodu za statistiku navode da su krajem aprila, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, isplaćene i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja.

"Pored toga, u aprilu je izvršena isplata bonusa za prvi kvartal 2016. godine, što je takođe uticalo na pad zarada isplaćenih u maju", objašnjava zavod

tekst preuzet sa rs.n1info.com


Čitaj dalje...

ITALIJANI I DALJE ULAŽU U KRAGUJEVAC Fijat ostaje veran Srbiji

Kompanija Fijat ostaje posvećena poslovanju u Srbiji, saopšteno je danas iz Fijat grupacije i Vlade Srbije nakon sastanka predsednika… Dalje...

Procena je da Srbiji u ovom momentu nedostaje od 10.000 do 15.000 stručnjaka u IT sektoru kako…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA