VUČIĆ U OBRENOVCU Prosvetarima obećao veće plate, deci poručio: "Manje igre, više rada"

na Vesti

Plate u prosveti biće povećane do kraja godine, poručio je danas mandatar za sastava vlade Aleksandar Vučić.

Pogledajte kako je raditi u drzavnoj ustanovi tj u prosveti i kolike su plate

Visoka strukovna medicinska skola Milutin Milankovic

Tehnicki fakultet u Boru

- Već do kraja godine ćete imati veća primanja u prosveti - rekao je Vučić nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Grabovac", u istoimenom selu kod Obrenovca.

Vučić je zamolio decu da se "još neko vreme igraju, a potom prionu na rad", a nastavnike da nauče decu da misle, ne šta će biti u životu, već kakvi će biti, kakav odnos prema životu treba da imaju, da budu dobri, vredni i pošteni.

Obrenovac postaje bogatije i bolje mesto za život

Pogledajte kolike su prosecne plate u Srbiji

Vučić je danas izjavio i da Obrenovac polako postaje bogatije i bolje mesto za život. On je rekao i da će građani Srbije živeti bolje, ali da samo zajedno i radom, mogu da ostvare rezultate, jer "ništa neće pasti s neba".
- Morate da budete još vredniji i da budete bolji od tata i mama i baka i deka. Sve sami sebi možete da obezbedite svojim radom - poručio je Vučić osnovcima.

Da radimo ne da kukamo

Naveo je da je posebno ljut na mnoge koji samo kukaju, plaču i žale se svakog dana, pa je nastavnike i roditelje zamolio da decu uče da rade, a decu da kroz sportsko takmičenje u novoj fiskulturnoj sali nauče da se bore za svoja mesta i da znaju da bez te borbe ne mogu da uspeju u životu.

Neće ovaj kukururz sam da nikne, neće ni povrće samo da nikne i da se proda, pšenica da se požnje, bolje je što pre da naučite da radite. Aleksandar Vučić Kako je rekao, uskoro kreće izgradnja auto puta Surčin-Obrenovac, da se zna kako ide Obrenovac-Ub, da je sredjena deonica Ub-Lajkovac, da se deonica Lajkovac-Ljig, a da se deonica Ljig-Čačak otvara za mesec ili dva.

Podsetio je i da fabrika "Meita" zapošljava 38 ljudi, da dogodine planira da uposli 700, posle toga i 1.400.

Čučković je "bezgranično dosadan"

Dodao je i da je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković "bezgranično dosadan", da sve pare koje su na raspolaganju traži za tu opštinu i uvek ima neki novi projekat.

Vučić je rekao da je vlada pre nekoliko meseci krenula u kampanju obnove škola i primetio da su mu se mnogi smejali što je "premijer za WC".

  • Kad vidite osmeh kod direktorke i nastavnog osoblja, ljudi koji koji su srećni, jer će njihov objekat da izgleda drugačije, onda je to pravi uspeh - rekao je Vučić.

On je istakao da će građani Srbije ipak morati mnogo toga da menjaju u svojim navikama, da rade više, marljivije i bolje.

Vučić je u letopis škole, povodom izgradnje fiskulturne sale, napisao da je srećan i ponosan što, razmišljajući o budućnosti naše dece, možemo da uradimo nešto za njih, opstanak više obrenovačkih sela i bolju sutrašnjicu za Obrenovac, Beograd i Srbiju.

  • Znanjem i dobrim Å¡kolama Srbija se čuva i obezbeÄ‘uje se njen napredak - poručio je Vučić.

Izgradnja sale finansirana je iz budžeta Grada Beograda, a rok za završetak radova je 4. oktobar, odnosno 90 dana.

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Norveška pomoć za obnovu Obrenovca

Predsednik Vlade Srbije i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad obišli su danas i obnovljeni Sportsko-kulturni centar Obrenovac, koji je pretrpeo velika oštećenja u poplavama maja 2014. godine.

Vučić je zahvalio ambasadoru Norveške, navodeći da je ta zemlja samo za Obrenovac dala 2,3 miliona evra.

Projekat obnove centra sprovela je Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS), a Kraljevina Norveška za obnovu unutrašnjih prostorija izdvojila je 1,5 miliona evra.

Vučića su u SKC, u kojem traje sajam sporta, dočekali građani, školarsci i sportisti - odbojkaši, rukometaši, stonoteniseri, američki fudbaleri, karatisti, ali i balerine, koji su mahali zastavicama u srpskim i norveškim bojama.

Premijer i Bjornstad obišli su i izložbu fotografija na kojima je prikazan centar pre i posle poplava, kao i tok rekonstrukcije.

U sklopu JP SKC "Obrenovac" deluju kulturni centar sa pozorišnom salom, dva bioskopa, galerijom i bibliotekom, i sportski centar sa velikom sportskom halom i otvorenim i zatvorenim plivalištem olimpijskih dimenzija.

Za sve ostale informacije posetite www.ogledalofirme.com

Preuzeto sa blic.rs


Čitaj dalje...

OVDE LEŽE PARE: Sa ovim zanatom u Srbiji mesečno možete da uzmete 1.200 evra

Mnogi zanati u Srbiji donose mesečnu zaradu veću od 1.000 evra. Pogledajte prosecne plate u Srbiji… Dalje...

Pomalo neočekivano, graÄ‘ani Srbije, bar oni koji su doÅ¡li do uÅ¡teÄ‘evine ili imaju viÅ¡…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA