Bivša radnica Geoksa: Vređaju, urlaju, psuju radnike

na Vesti

Beograd – Slučaj vranjske fabrike obuće Geoks, u kojoj su se neki radnici ranije anonimno žalili na mobing, mogao bi da ima i sudski epilog, jer nam je u vranjskoj policiji potvrđeno da su prijave radnika nakon istrage prosleđene Tužilaštvu.

Pogledajte sta zaposleni misle o ovoj firmi
GEOX

U fabrici na optužbe još ne odgovaraju, a javno je o svemu govorila jedino bivša radnica Gordana Krstić, koja je sada u potrazi za novim poslom i zato ne želi da se vidi njen lik.
Gordana Krstić je dobila otkaz i više nije radnica Geoksa, koji je njoj bio treća fabrika.
„Poređenje. Tamo radnici odlaze kući iz privatnih fabrika umorni od posla, a iz Geoksa, oni su psihički umorni“, kaže ona. Razlog su, kaže, uvrede i pretnje kojima su izloženi.
„To je urlanje, dranje, vređanje, psovanje. I onda su ljudi odustajali. Skinu mantil usred radnog vremena, radnice koje nisu mogle to da trpe, neki piju lekove za smirenje, neki kažu ćuti dobro je da imamo i ovo. To je sve jedan začarani krug“, priča Krstićeva. Ona tvrdi da su priče o pelenama i brojnim intevencijama hitne pomoći istinite. Na te optužbe iz fabrike nisu odgovorili. Svatlana Rajačić iz službe ljudskih resursa u telefonskom razgovoru kaže da čekaju uputstvo posle našeg poziva i poruka, ali do sada odgovor nismo dobili. Nisu ni vranjski novinari, koji su prvi objavili ovu priču.
„I to je najbolja potvrda te priče, nema bolje potvrde. Uz to ide i fotografija kada je Vučić otvarao fabriku. Radnici slušaju premijera, a svi su se skunjili, savili glave, prekrstili ruke. Jedna morbidna situacija. Ta fotografija govori o stanju u svim srpskim Geoksima“, kaže novinar Vranjskih Radoman Irić. Kakvo je stanje u vranjskom? U gradskoj vlasti kažu da ne znaju da li su tvrdnje istinite, jer nemaju nikakva zvanična saznanja.
„Videćemo. Znači radimo na tome i ono što je u našoj moći naravno da ćemo preduzeti i nećemo dozvoliti da se nijedan radnik ne tretira kao čovek, slobodan čovek“, navodi zamenik gradonačelnika Igor Andonov. U inspekciji rada nam je potvrđeno da su do njih stigle četiri prijave zbog neplaćenog prekovremenog rada i jedna zbog uslova, a u policiji da je broj prijava koje su nima podnete zbog zlostavljanja, tri puta veći.
Zvaničnih izjava, međutim, još nema. Istraga je, kažu, u toku. Kada je o inspekciji reč oni su novu kontrolu Geoksa najavili i to za 25. jul.

Pogledajte sta zaposleni kazu o ostalim firmama u Srbiji na www.ogledalofirme.com


Čitaj dalje...

VEĆE PLATE U JUNU Statistika kaže da su nam novčanici deblji nego pre dva meseca, a evo i za koliko

U Srbiji je prosečna neto plata isplaćena u junu ove godine iznosila 46.450 dinara, Å¡to… Dalje...

Srbija je u Evropi četvrta po stopi nezaposlenosti mladih, posle Å panije, Grčke i Makedonije, pokazuje izveÅ¡…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA