Prijavio sam radnju iz kraja inspekciji i ne mislim da sam cinkaroš

na Vesti

Plastična gajba puna hleba na podu - poslednji okidač. Otišao sam kući, pronašao broj sanitarne inspekcije i prijavio. Osećao sam se nikada moćnije.

- Dobar dan, sanitarna inspekcija izvolite?

  • Dobar dan, želeo bih da prijavim jedan slučaj iz lokalne radnje. Naime, oni drže gajbu s hlebom na podu i kroz rupe na njoj prašina odlazi na hleb.

  • Recite mi koja je to radnja?

....

  • Vaš slučaj je zabeležen pod bojem ... možete zvati da se raspitate kako napreduje vaš slučaj.

Pogledajte sve komentare iz firmi u Srbiji.

www.ogledalofirme.com

Tako je završen taj razgovor. Ljubazniju osobu nisam čuo ni u kol centrima mobilnih operatera. Izlazim iz sobe i zadovoljno se hvalim time što sam savestan građanin i što pomažem inspekciji da radi svoj posao. Baba nije baš zadovoljna i gleda me kao da sam poreznicima prijavio da komšija ima podstanara. Objašnjavam joj kako to nije isto, jer su ovi bahati i bezobrazni i kako taj hleb ona kupuje i daje svojim unucima i unukama. Objašnjavam joj i koliko to rizično može da bude i ona prihvata da sam bio u pravu što sam ih prijavio, mada svakako misli da sam cinkaroš.

Ne znam samo šta je tu cinkaroški? Nisam pozvao inspekciju da bih njima naštetio. Da želim da im naškodim prestao bih da kupujem u njihovoj radnji. Ne, ja hoću da kupujem u toj radnji, ali želim da me oni poštuju kao kupca. Jednostavno, gajba s hlebom na podu pokazuje da im nije nimalo stalo do kupaca, a mogu da zamislim kako im tek magacin izgleda.

Pošto mi je bilo važno da ja to prijavim, nisam zapamtio broj svog slučaja, kako bih zvao da proverim. Međutim, zanimalo me je koliko ima građana poput mene.

  • Mi dobijamo veliki broj poziva, ali oni često nisu za nas. Ljudi ne znaju šta je u nadležnosti koje inspekcije, niti imaju gde da se informišu o tome, pa ih mi usmeravamo. Što se tiče onoga što spada u naš delokrug rada mi u proseku imamo oko desetak poziva dnevno - objašnjava mi ljubazno nekadašnja inspektorka.

Kaže i da im je novi zakon usporio delovanje, jer čitava procedura od prijave slučaja do izlaska inspektora na teren zahteva nekoliko koraka. No, napominje da oni uspevaju da reše slučajeve i da ima građana koji su uporni i raspituju se šta je urađeno. Takođe, ukoliko prilikom prijave ostavite svoje podatke inspektori će vas obaveštavati o tome šta je urađeno u postupku, a i vi dobijate kontakt inspektora.

Dakle, znamo da inspektora ima malo, znamo da je nemoguće obići sve terene, ali znamo i da postoji broj koji treba pozvati i prijaviti svaku nepravilnost. Hleb na podu nije slučajna greška, jer svaka osoba pri zdravom razumu zna da mu tu nije mesto. Dakle, nisam ja cinkaroš, nego ne podnosim bezobrazluk.

Aktivni oglasi za posao www.ogledalofirme.com


Čitaj dalje...

ISTRAŽIVANJE Svaki drugi radnik plaši se otkaza

Više od polovine zaposlenih u Srbiji dalo bi otkaz zbog mobinga, male plate i nestručnih rukovodilaca, ali se plaše… Dalje...

Menadžeri i savetnici definitivno su najplaćenija zanimanja u Srbiji. Za njima slede piloti i rudari, koji mesečno primaju tri…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA