U Nišu pet investitora otvara 6.000 radnih mesta

na Vesti

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u tom gradu otvore najmanje 6.000 radnih mesta.

Pogledajte kako se posluje u nekim firmama u Nisu

Niš Ekspres

Benetton

Johnson Electric

Ninet Company

Nifon Security

Bulatović je na konferenciji za novinare kazao da je sa jednim od investitora, kompanijom "Imi" već potpisan Memorandum o razumevanju, dok se sa ostalima pregovara.

"Radi se uglavnom o kompanijama iz oblasti auto industrije, elektronike i mašinstva. Sa njima pregovaramo po pitanju zemljišta i planskih dokumenata neophodnih za izdavanje gradjevinske dozvole", rekao je on.

Podelite anonimno vas komentar ili platu iz firme na www.ogledalofirme.com

Prema njegovim rečima, investitori čiji se dolazak očekuje zaposliće pre svega inženjere, a to je gradu posebno bitno, jer bi se time zaustavio odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u inostranstvo.

Bulatović je izjavio i da su u toku pregovori sa crnogorskom kompanijom "Akvatera solušns" (Aquaterra solutions) koja je najavila izgradnju akva parka na lokaciji "Lozni kalem", na ulazu u Nišku Banju.

"Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad, odnosno deo koji se odnosi na izdavanje gradjevinske dozvole", naglasio je gradonačelnik Niša.


Čitaj dalje...

PLATA 1.300 EVRA, A 30.000 RADNIH MESTA: Za ovu profesiju nema zime u Srbiji

U naÅ¡oj zemlji ima posla za 30.000 stručnjaka, ali problem je Å¡to naÅ¡ Å¡kolski… Dalje...

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će prosečna plata do kraja naredne godine biti 450, a…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA