ČEKAJUĆI PLATE ZAVRŠAVAJU U BOLNICI Invalidi radnici u "Zastavi impro" ušli u peti dan štrajka glađu

na Vesti

Nakon četiri dana štrajka glađu zbog neisplaćenih zarada, jedan od štrajkača je prebačen u bolnicu zbog pogoršanog stanja, a lekari su preporučil ida još četvoro odmah prekine ovakav vid protesta.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Od 28 radnika koji su u ponedeljak započeli štrajk glađu jer ne dobijaju zarade sada je preostalo 25, među kojima su tri žene. Apeli za pomoć upućeni Vladi i Ministarstvu rada ostali su bez odgovora.

Zdravstveno stanje štrajkača je sve gore i gore, Hitna pomoć je dolazila nekoliko puta, sedam kolega je imalo zdravstvenih problema. Dvoje kolega, među kojima je jedna žena, ostali su kod kuće posle preporuke lekara, zbog lošeg zdravstvenog stanja - rekao je predstavnik štrajkačkog odbora Zoran Carević.

Carević je naveo da je danas radnike pregledao lekar Medicine rada i utvrdio da svi štrajkači imaju povišen krvni pritisak i aritmije, da su malaksali i imaju problema sa hodom.

Doktorka je ocenila da mi ne možemo ovo dugo da izdržimo. Apelujemo da neko sa nama porazgovara da se ova agonija što pre reši. Mi smo invalidi druge i treće kategorije, teško nam je ali nemamo drugo rešenje jer mi od ovih plata živimo - rekao je Carević.

On je dodao da se rešenje očekuje od države, ali nema odgovora iako su apeli za pomoć otišli na adrese i predsednika Vlade i Ministarstva rada.

Štrajkači traže smenjivanje direktora Branka Veljovića i njegovih bliskih saradnika, koje optužuju za, kako navode, "loše poslovanje i povećanje sopstvenih plata kroz stimulacije."

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Zahtevaju preispitivanje poslovanja i prodaje jednog dela imovine francuskoj firmi "Trigano", ali pre svega isplatu neisplaćenih zarada, prevoza i jubilarnih nagrada. Radnici ne pristaju i na to da budu proglašeni tehnološkim viškom, ali ni otpremnine od 200 evra po godini staža.

Kada su 2011. bili prebačeni iz "Zastava automobila" u "Inpro" ,sindikat je potpisao sporazum sa Vladom koja se obavezala da subvencioniše 75 posto njihovih plata i radnici traže da se taj dogovor i dalje poštuje.

Predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja rekao je da je njemu danas naglo pozlilo, nakon čega je kolima Hitne pomoći, prebačen u Urgentni centar.


Čitaj dalje...

NEĆE BITI LEKARA, INŽENJERA NASTAVNIKA... Postovi doktorke Danice Grujičić protresli Srbiju

Prof. dr Danica Grujičić svakodnevno operiÅ¡e tumore i spasava živote pacijentima. Nedavno je odlučila da… Dalje...

Najnoviji video snimak iz fabrike Jura u Leskovcu izazvao je brojne reakcije graÄ‘ane Srbije. Pogledajte sta zaposleni misle…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA