Kreću protesti u Geoksu, FAP-u, Juri…

na Vesti

Vranje – Organizovanjem protesta ispred fabrike obuće Geoks u Vranju koji će se zbiti u četvrtak ispred sedišta tog preduzeća, sindikat „Sloga“ najavljuje „vruću sindikalnu jesen“.

Pogledajte sta zaposleni misle o ovim firmama

Jura

Geox

„Konkretan razlog za protest ispred fabrike Geoks je solidarnost sa radnicama koje su dobile otkaz samo zato što su se pobunile protiv šikaniranja i mobinga koji sprovodi uprava italijanskog poslodavca.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Cilj nam je i ohrabrivanje zaposlenih, jer oni imaju zakonsko pravo na sindikalno udruživanje, protest i štrajk kada su im prava po bilo kom osnovu ugrožena. Spremamo i performans kojim ćemo simbolično ukazati sa čim se sve suočavaju radnici u Srbiji od strane bezdušnih poslodavaca koji u potpunosti uživaju podršku aktuelne Vlade na čelu sa Aleksandrom Vučićem“, kaže za Danas Željko Veselinović, predsednik „Sloge“.
On dodaje da postoje određene naznake da će njihov protest u Vranju biti izložen sabotažama ali to ih neće pokolebati u nameri da sprovedu do kraja ono što su naumili.

„Već se priča da nam poslovodstvo Geoksa neće dozvoliti da parkiramo vozila kojim ćemo doći u Vranje ispred fabrike jer je to navodno njeno vlasništvo. Nema veze, parkiraćemo negde drugde pa ćemo pešačiti do fabrike to nam nije nikakav problem. Inače, „Sloga“ ne organizuje ovaj i druge proteste koji će uslediti iz samoreklamerkskih razloga već zato što je položaj radnika u Srbiji postao nepodnošljiv a jedini način da se to promeni su protesti i štrajkovi. Upravo zbog toga smo uputili javni poziv svima onima koji osećaju nepravdu na svojoj koži da nam se sutra priključe u Vranju.

PONOSAN Vučić u "Juri": To je ta užasna fabrika, a ja nigde nisam video ČUVENE PELENE

Sve sindikalne organizacije, radnici, nadničari, vlasnici malih porodičnih radnji, nezaposleni, penzioneri, studenti moći će da nam se pridruže i da njihovi predstavnici istupe i govore na skupu. Isto važi i za naše partnere iz levičarskih i omladinskih radnicima naklonjenih organizacija sa kojima sarađujemo“, objašnjava Veselinović. On ističe da nastup jedino neće biti dozvoljen predstavnicima političkih partija.
Veselinović ističe da je protest u Vranju samo prvi u nizu koje „Sloga“ namerava da održi.

„U poslednjih 15 godina se stalno najavljivalo kako će na jesen nezadovoljni radnici izaći na ulice i nikad od toga ništa nije bilo. „Sloga“ će preći sa reči na dela. Sledeći skup organizujemo već krajem ovog meseca u Priboju gde zaposleni i dalje vode ogorčenu borbu za opstanak FAP-a. Nakon toga idemo da protestujemo ispred fabrike Jure u Nišu ili Leskovcu gde radnike ponižavaju na razne načine.“, zaključuje Veselinović.


Čitaj dalje...

Ako nemate ovih PET osobina, za pet godina vas u poslovnom smislu NEĆE BITI

Poslovni svet se danas menja brže i očiglednije nego ikada. Istraživanje Svetskog ekonomskog foruma pokazuje da… Dalje...

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obiÅ¡ao je danas fabriku "Jura" u Leskovcu, u kojoj je zaposleno 2.…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA