ITevci - Da li Vas Kompanija Gde Radite Špijunira?

na Vesti

Pre nekoliko dana dobili smo poziv od, zbog anonimnosti zvaćemo ga gospodin Pera, koji je zaposlen u jednoj poznatoj IT kompaniji koja posluje na našem prostoru. Pera nam se požalio da je bio pozvan na razgovor iza zatvorenih vrata sa sistem administratorom kompanije, inače na sreću, njegovim dobrim drugom. Zašto na sreću rećićemo kasnije.

Spijunira vas firma

Imali su kratki razgovor gde je sistem administrator rekao kako je, kroz interni alat koji su tražili menadžeri, video da Pera aplicira na poslovne oglase drugih IT firmi preko Ogledala Firme, kao i da je svoje nezadovoljstvo trenutnom kompanijom izražava putem komentarisanja. Drugar mu je rekao da će uspeti da obriše ove informacije na isti način kako ponekad pokriva i neke druge ljude iz firme, ali da bi inače ovako nešto isplivalo do menadžera.

Mi ne želimo da dovodimo u pitanje zašto neka firma ima softver koji skenira šta joj zaposleni rade, jer naravno politika svake firme je njena interna odluka, niti je ovaj proces bio ilegalan na bilo koji način pošto je Pera koristio kompjuter od kompanije.

Međutim ovo nas je trgnulo da napravimo bezbednu komunikaciju sa sajtom Ogledala Firme obaveznu a ne opcionu kako je to bilo do sad. Pre 2 dana smo prepravili naše servere tako da jedini način da posećujete naš sajt je preko https protokola tj. jedino na onaj način na koji se obavljaju i sve internet kupovine. Stari način pristupa koji je neko kao u Perinom slučaju mogao da presretne je kompletno ugašen.

Da biste bili sigurni pogledajte da imate zeleni katanac pored URLa našeg sajta.

Ogledalo Firme SSL

Šta ovo znači za nas i vas je da niko neće moći da da vidi šta radite na Ogledalu Firme čak i kada ste samo običan posetilac. Čak i čitanje samih ovakvih članaka je potpuno bezbedno i niko između ne može da vidi šta radite.

Pohvalićemo Peru što nam je javio za ovakvu situaciju, i što nam je dao signal da ovo uradimo kao najveći prioritet. Od danas ne samo što anonimno možete da ostavite komentare kao i ranije, nego i apliciranje za poslove, pregledanje poslovnih oglasa, ažuriranje profila i samo čitanje vesti je iza očiju bilo koga. Tako da se osećate sigurno čak i kad Ogledalo Firme posetite sa firminog računara.

Ukoliko još uvek niste rekli šta mislite o svojoj kompaniji, pridružite se hiljadama drugih i ostavite vaš komentar.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.


Čitaj dalje...

Srpski poslodavci i dalje ne obaveštavaju kandidate o ishodu konkursa

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od strane kandidata koji konkurišu za… Dalje...

Ako bi ove godine diplomiralo 20.000 IT stručnjaka, svi bi se odmah zaposlili, jer je to broj koji…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA