Srpski poslodavci i dalje ne obaveštavaju kandidate o ishodu konkursa

na Vesti

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od strane kandidata koji konkurišu za posao, a nije zabeležen ni pomak u odnosu na prethodnu godinu.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Sa druge strane, način na koji kompanije zakazuju test ili intervju medju najbolje je ocenjenim aspektima u procesu selekcije kandidata za posao, pokazalo je istraživanje "Infostuda".

Kako se navodi u saopštenju tog portala, iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi, kandidati koji konkurišu za posao i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojom se to čini i prosečna ocena koju su dali kompanijama po tom pitanju iznosi 1,6 koliko je bila i u 2015.

Dodaje se da su u istraživanju "Oceni put do posla", kandidati ocenama od jedan do pet bodovali način na koji kompanije zakazuju intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Kakva je to 2016-ta Kroz Ogledalo

Ističe se da je u istraživanju ove godine popunjeno 82.035 upitnika, što je za oko 1.500 više u odnosu na prošlu godinu, a pored toga, ocenjeno je i znatno više konkursa za posao, gotovo 17.000, kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca, skoro 5.000.

Istraživanje Infostuda pokazalo je da je zabeležen blagi pomak ocene kandidata za brzinu procesa selekcije kandidata, odnosno kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije kandidata i kompanije su sada dobile ocenu 3,4 za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3,3.

Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selecije kao što je informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5, a u odnosu na prošlu godinu poboljšan je i način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3,9. za razliku od prošlogodišnje kada je bila 3,8.

KAKO SE UGNJETAVAJU RADNICI U SRBIJI


Čitaj dalje...

Svi koji se bave fizičko-tehničkim obezbeđenjem moraće da imaju licencu

Privredna komora Srbije danas je podsetila da od ove godine svi koji se bave poslovima fizičko-tehničkog obezbedjenja… Dalje...

Pre nekoliko dana dobili smo poziv od, zbog anonimnosti zvaćemo ga gospodin Pera, koji je zaposlen u jednoj…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA