NAVALA ZA POSAO POREZNIKA Za 100 mesta u Poreskoj upravi čak 1.808 kandidata

na Vesti

Na konkurs Poreske uprave za 100 novih inspektora prijavilo se čak 1.808 kandidata, saznaje "Blic".

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Prema našim informacijama, skoro svaki kandidat konkurisao je za veći broj pozicija, što praktično znači da je interesovanje za jedno radno mesto ogromno.

ONI SU NAJUGROŽENIJI Bez posla u Srbiji oko 400.000 mladih između 18 i 35 godina

Poreska uprava je raspisala konkurs za pozicije višeg inspektora, inspektora i mlađeg inspektora, čija će prosečna mesečna primanja iznositi oko 48.000 dinara.

Najviše inspektora biće raspoređeno u Beogradu i Novom Sadu, a manji broj u Nišu i Kragujevcu i drugim gradovima Srbije. U zavisnosti od pozicije, njihove plate će se kretati od 38.000 do 58.000 dinara - navodi izvor "Blica".

Podelite anonimno platu ili komentar za firmu u kojoj trenutno radite ili ste radili na www.ogledalofirme.com

Prema uslovima konkursa, za sva radna mesta u Poreskoj upravi zahteva se iskustvo u struci, i to minimalno od godinu do sedam godina. Što se obrazovanja tiče, kandidati moraju da imaju završen Pravni ili Ekonomski fakultet.

Najkraći staž potreban je za mesto mlađeg poreskog inspektora za analitičke poslove kancelarijske kontrole. Sedmogodišnje iskustvo očekuje se od viših inspektora. Poreskoj upravi neophodni su ljudi koji će obavljati poslove terenske i kancelarijske kontrole, analitičko-poreske poslove i poslove naplate poreza - objašnjava naš sagovornik.

U Poreskoj upravi su nam potvrdili da je u toku testiranje kandidata i da se na konkurs prijavilo više od 1.800 ljudi. Kako navode, prvi deo testiranja za kandidate obavljen je prošlog vikenda na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ostali kandidati za inspektore Poreske uprave biće testirani na istom mestu ovog vikenda.

Kako su naveli, kandidati koji ispunjavaju uslove za rad prvo će proći pismenu proveru znanja poznavanja zakonskih propisa, a potom slede provere ostalih znanja i veština neophodnih za obavljanje funkcije inspektora.

Za sve kandidate važi pravilo da moraju da prođu proveru znanja zakonskih propisa, i to Zakona o državnoj upravi, Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Zakona o porezu na dodatu vrednost, Zakona o porezima na imovinu koji reguliše porez na nasleđe i poklon i porez na prenos apsolutnih prava, Zakona o opštem upravnom postupku, Krivičnog zakonika, kao i Zakonika o krivičnom postupku.


Čitaj dalje...

Kako napisati dobar CV?

Forma CV-a Preporučljivo je da CV ne prelazi dužinu od jedne strane A4 formata, osim ako nemate bogato radno… Dalje...

Većina radnika u Srbiji u proseku dnevno radi dva do tri sata prekovremeno, i za taj rad najčešće nisu…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA