Radnici u ovoj firmi u Srbiji nisu primili 63 plate, a i dalje dolaze na POSAO!

na Vesti

Agonija radnika koji su nekada bili zaposleni u pogonu koji je grejao polovinu Loznice, traje od 2012. godine, od kada nisu primili nijednu platu, a nastavlja se i ovog leta.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Njih 17 raspoređeno je na radno mesto portira i u dve smene dolaze u portirnicu, gde nemaju ni osnovne uslove za bezbedan boravak.

Reporter 021 u Delfiju: Torta za najbolje, traka radi non-stop

Preko zime su se grejali pomoću bubnjare, a sada svakodnevno susreću zmije i druge gmizavce.

Struje nemaju već tri godine, a voda u skoro neupotrebljivom toaletu neprestano teče jer slavine odavno nisu u funkciji. I pored svih okolnosti, koje su primerenije horor filmovima, radnici dolaze u svoju smenu i tu provode po 12 sati, nadajući se da će nekada naplatiti potraživanja i dobiti ono što im po zakonu pripada.

Svakom od nas firma duguje po 63 plate, a doprinosi nisu uplaćivani pet godina, od momenta kada je pogon prestao da greje deo grada. Pošto od tog dana nismo imali nikakvih prihoda, poslodavac u tome vidi opravdanje, zbog čega nas drži bez dinara i plate, bez socijalnog i zdravstvenog osiguranja – kaže Miloje Nikolić, jedan od preostalih radnika i predsednik sindikata ASNS.

Podelite potpuno anonimno komentar ili platu iz vaše firme na www.ogledalofirme.com

Nema mesta na kojem nismo tražili pomoć, od vlasnika firme, preko inspekcija do resornih ministarstava. Odgovora ili nema, ili je takav da nam ne daje nikakvu nadu – dodaje.

Pogledajte sve aktuelne poslove u Srbiji

Njegove kolege razočarano kažu da je sve ovo besmisleno, ali da ne žele sami da daju otkaz jer bi to značilo gubitak svega onoga čemu se nadaju.

– Tačno je da radnici nisu primili platu od 2012. godine, kao i to da borave u teškim uslovima, ali za sada rešenja nema – kaže Slobodan Pavlović, direktor firme čije je sedište po papirima u Loznici, na Gradilištu, gde im se, inače, nalazi razrušena upravna zgrada.


Čitaj dalje...

NOVE PLATE U JAVNOM SEKTORU Kolika će vam biti mesečna zarada, zavisi od ovih SEDAM PRINCIPA

Razlika izmeÄ‘u onih koji imaju najveću platu i onih koji najmanje zaraÄ‘uju biće manja, fakultetski… Dalje...

Danas sve veći broj ljudi radi 50, 60, pa i 70 sati nedeljno, pretvarajući svoje kancelarije u…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA