Zašto je nekima od nas POSAO=PAKAO?

na Vesti

Jedan tviteraš je juče zapalio društvene mreže jednostavnim pitanjem - "Šta je bila kap koja je prelila čašu da date otkaz?". To pitanje nije ni po čemu "zapaljivo", dok ne pročitate odgovore. Neki od razloga su prosto neverovatni.

Naravno, ima i bezazlenih situacija koje su nekoga navele da da otkaz, ali mnogo je više onih za koje je teško poverovati da se dešavaju na radnom mestu. Pogledajte samo neke od odgovora na pitanje: "Šta je bila kap koja je prelila čašu da date otkaz?"

"Kada su mi od plate odbili 100 odsto za bolovanje, a ja bila u bolnici 8 dana i primila 25 infuzija, a još i iz bolnice radila i slala im ono što im treba preko neta" - napisala je jedna tviterašica.

"Jednom smanjenje plate za 15 odsto uz obrazloženje može mi se. Drugi put zbog konstantnog mobinga i nepotrebnog stresa... Taj drugi put kap je bila činjenica da su mene razapeli za nešto za šta su imali odgovornu osobu, a dotičnog nisu ni okrznuli..."- dodao je drugi.

Sa laptopom i u bolničkoj postelji

Za neke je radno vreme "od jutra do sutra" bio dovoljan razlog da napuste radno mesto:

"Kada sam počeo da dolazim na posao u 8 ujutru i odlazim kući u 9 uveče".

Slični razlozi, odnosno previše vremena provedenog na poslu i pod stresom, razlog je i za sledeći odgovor:

"Kada nisam pogledala preko ulice kad sam izašla s posla, jer sam bila smrvljena".

Postojali su i krajnje apsurdni zahtevi šefova koje nije moguće ispuniti.

"Kada mi je dat ultimatum da ili osvestim svoju energiju i budem u sinhronicitetu sa prostorom ili mi neće produžiti ugovor".

Primera zloupotrebe bolovanja nažalost ima dosta. Ovo je još jedan od razloga za ostavljanje posla:

"Pitanje da li bi mogli da mi donesu laptop dok sam u bolnici da nešto završim".

Ima i ucenjivačkih i nekorektnih uslova na koje pojedini radnici ipak ne pristaju.

"Kad su smanjili platu svima u sektoru koji sam vodio, a meni ponudili da je povećaju kako bi ih umirio uz povećan obim posla".

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

I neodgovorni Å¡efovi su uzrok otkaza:

"Ja kad sam skapirala da se ja više potresam oko toga da li se radi po propisima i zakonu, a gazde zabole... A treba svoj potpis da stavim".

Nekima je bila potrebna pomoć psihologa.

"Kada sam krenula kod psihologa da vidim ima li načina da se izborim sa mobingom, a da ne dajem otkaz, mada nisam ni bila prijavljena. Šef mi je pretio da će se, ako odem, posvetiti tome da ne dobijem posao nigde. Kad sam to sve izgovorila kod psihologa skontala sam da se mora ići odmah".

Bilo je i onih koji su otkaz davali više puta, i to iz razičitih razloga:

"Jednom bolji posao, jednom mentalna tortura od strane šefa, jednom mi ugovor nije produžen jer su našli nekog manje kvalifikovanog i za manje pare".

Ako te zanima kako je raditi u nekoj firmi, ne gubi vreme - saznaj odmah.

Preuzeto sa blic.rs


Čitaj dalje...

„Lidl” protresao i konkurenciju - šta to znači za nas?

Prodavnice nemačkog brenda Lidl su u četvrtak, zvanično, posle dugo iščekivanja, otvorile vrata za… Dalje...

U poslednjih nekoliko meseci na sajtovima za zapoÅ¡ljavanje osetno je manji broj kandidata koji se prijavljuju za najslabije…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA