MMF upozorava: Srbija bi mogla da ostane bez petine radnika u narednih 30 godina

na Vesti

Istraživanje koje je uradio MMF pokazuje da će procenat radne snage u Srbiji pasti za 20 odsto, ako država ne povuče neke od sistemskih mera - ojača prava radnika ili ako ne dođe do povećanja zarada kako u javnom tako i u privatnom sektoru.

Dramatično smanjenje radne snage

Zemlje regiona suočiće se sa tim problemom u narednih trideset godina - to je poslednje upozorenje koje stiže iz Međunarodnog monetarnog fonda, čije istraživanje pokazuje da će svaki četvrti radnik u regionu "nestati" usled migracija ili zbog starenja.

Iako Srbija već sada ima migracije radnika, prema prognozama MMF-a, rizik koji sledi do 2050. će znatno poremetiti domaće tržište rada.

"Međunarodni monetarni fond je predvideo da će Bugarska, Letonija, Poljska i Ukrajina zabeležiti najveći pad radne snage i to veći od 30 odsto, u narednih 30 godina, dok bi u Srbiji radna snaga mogla da padne za 20 procenata. Ipak, iz MMF-a uveravaju da rešenja postoje, a samo neka koja navode su podizanje starosne granice za penzionisanje, ohrabrivanje žena i starijih radnika za ulazak na tržište rada i tehnološki napredak".

Da je scenario o kom govori MMF u potpunosti izvestan, za N1 kaže analitičarka Centra za istraživanje javnih politika Tanja Jakobi. Ona navodi da odliv radne snage sada nije prisutan samo u visokostručnom, već i kod srednjestručnog kadra. Veća prava radnika vidi kao jedno od rešenja.

"Jedan od razloga je slaba privreda, drugi razlog je što su kod nas uslovi rada takvi kakvi jesu - ljudi prosto ne žele da rade u ovakvim radnim odnosima gde se ne vodi računa o pravima radnika i gde nemate dostojanstveni rad. Jedna od mera, ako gledamo sistemski, bila bi to da se poboljša funkcija države u tom delu poštovanja Zakona o radu, makar ovakvog kakav imamo, koji nije baš dobar i na strani radnika", navodi Jakobi.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

A da li bi, kako to MMF predlaže, podizanje starosne granice za penzionisanje u Srbiji ublažilo taj dramatičan pad radne snage? U Fiskalnom savetu smatraju da takav korak nije neophodan.

"Sa stanovišta održivosti penzionog sistema, sada nema potrebe za produžavanjem godina za odlazak u penziju. Mi smo svoj domaći zadatak obavili kada smo usvojili nove izmene i sada samo treba istrajati na donetim merama. S druge strane, moguća su podešavanja u smislu fleksibilnosti, ali ne pod obavezno. To bi značilo da građani nakon penzionisanja mogu da obavljaju dodatne poslove, naravno ukoliko to žele i ukoliko za njihovim radom postoji potreba", kaže Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta.

Stručnjaci iz MMF-a navode da će zemlje centralne i istočne Evrope potencijalno uvoziti radnu snagu. Koliko je situacija alarmantna, govore i podaci da je Srbiju za skoro dve decenije napustilo oko 650.000 ljudi.

Preuzeto sa rs.n1info.com


Čitaj dalje...

Mi smo robovi XXI veka?

Dragi poslodavci, čast izuzecima... Koliko nas cenite, govori činjenica da nam u oglasima kao benefit nudite redovnu platu. Zapošljavate… Dalje...

Ubuduće će svi znati ime firme koja je dala OTKAZ TRUDINICI ILI PORODILJI Buduće majke i porodilje mogu direktno…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA