Poverenica: Uputiću preporuku Ministarstvu trgovine da se ne radi nedeljom

na Vesti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da će "Ministarstvu trgovine uputiti preporuku da se ne radi nedeljom".

"Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka, jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom", kazala je Janković na konferenciji "Poslovanje po meri porodica".

Taj skup je u Beogradu organizovala "Biznis info grupa", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom - Srbija.

Janković je na sastanku zatražila da se Zakon o finansijskoj podršci porodicama dopuni poreskim podsticajima za kompanije koje brinu o zaposlenima koji imaju porodicu, i odredbom o obaveznom roditeljskom odsustvu za očeve, saopštila je pres služba poverenice.

Poverenica je navela da nije dobijala pritužbe o direktnoj diskriminaciji trudnica, majki i žena uopšte postavljanjem pitanja poslodavca "Da li planirate da ostanete trudni?", već je rekla da se zaposlene majke žale na niže zarade, lošije radno mesto i nemogućnost napredovanja po završetku porodiljskog odsustva.

Preuzeto sa 021.rs


Čitaj dalje...

Evo kakva su očekivanja ekonomista za 2020: Zaposlenost ce rasti sporije ali će radnici biti produktivniji

Posao bi naredne godine moglo da naÄ‘e oko 40.000 ljudi, Å¡to znači da će… Dalje...

Mnogi kupovinu ostavljaju za poslednji dan u sedmici, ni ne pomiÅ¡ljajući da je neradna nedelja u Srbiji…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA