Ministar Đorđević: U inostranstvu plate nisu mnogo veće

na Vesti

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je Srbija obavestila Nemačku da je obustavljen odlazak medicinskih radnika, a naredni korak će biti raskidanje ugovora.

"Mi ne možemo da sprečimo migracije, ali je neprimereno da, kada svi pričamo o njihovom zaustavljanju, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo suprotno onome što radimo", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, "Srbija napreduje i ima plan i cilj da dostigne prosečnu platu od 900 evra".
"U inostranstvu plate nisu mnogo veće. Život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, pa kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život", ocenio je Đorđević.

On je naveo da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali je apelovao da se to radi na legalne načine.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

"Ukoliko se odluče da odu mi ih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da im garantuje prava. Videli ste da smo na Malti reagovali kao vlada i tražili da poštuju njihova prava", kazao je Đorđević.

Komentarišući ideju o zabrani rada nedeljom, Đorđević je rekao da je "u okolnostima kad se razvijamo glupo pričati o tome".

"Cirkus je napravljen u Crnoj Gori, pa se oko pumpi sada grana privredna delatnost koja ne sme, prodaju se i lekovi. Zakon je jasan – radnik ima pravo na jedan slobodan dan, nekome je to nedelja, nekome sreda, ali je važno da ljudi budu produktivni i da dobro zarade", rekao je Đorđević.

Izvor: 021.rs


Čitaj dalje...

Trećina zaposlenih kod privatnika bila na ivici fizičkog sukoba s poslodavcem

ÄŒak 28 odsto od 5.000 ispitanih radnika u privatnom sektoru priznaje da je bilo na ivici fizičkog… Dalje...

Ove godine skoro 130.000 nezaposlenih će dobiti Å¡ansu za posao preko Nacionalne službe za zapoÅ¡…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA