Ovih Å EST KORAKA mogu vas dovesti do posla o kojem sanjate

na Vesti

Ako želite da otkrijete svoje idealno zanimanje, uradite profesionalnu orijentaciju, a za početak napravite samoprocenu sopstvenih vrednosti, interesa i sposobnosti i upoznajte sami sebe.

1. Ispitajte svoje vrednosti – jasan i iskren uvid u sopstvene vrednosti omogućiće vam bolji izbor zanimanja i konačnog posla. Zapitajte se što u stvari želite od svoje karijere. Dobru platu? Izazovan posao? Mogućnost napredovanja i dodatnog obrazovanja? Dodatno zdravstveno ili penzijsko osiguranje? Stabilnu i sigurnu kompaniju?

2. Istražite svoje interese – šta je zajedničko poslovima koje biste rado obavljali? U čemu istinski uživate i šta vas ispunjava? Razmislite o svim poslovima i aktivnostima koje vas zanimaju, popišite ih, svrstajte u srodne grupe i ustanovite dominantne interese.

Ako te zanima koliko se to radi u pojedinim kompanijama, kakve su plate kao i ostale tajne u firmama u Srbiji, preporučujemo da pogledaš sledeće linkove:

3. Procenite svoje sposobnosti – izraženost pojedinih sposobnosti odrediće uspeh koji možete dostići u određenom poslu. Iskreno procenite svoje sposobnosti, na primer verbalne ili muzičke, i uporedite ih s drugima, npr. sa poznanicima, kolegama...

4. Posavetujte se sa drugima – iskrena i objektivna procena samog sebe izuzetno je teška, katkad i nemoguća, zato je dobro konsultovati se sa poznanicima, porodicom i prijateljima, ljudima koji vas dobro poznaju. Takođe, možete potražiti i pomoć stručnjaka koji se bave profesionalnom orijentacijom.

5. Svakodnevno se razvijajte i ulažite u sebe – razmislite o mogućnosti sticanja novih ili unapređenja postojećih znanja i veština koje bi vam mogle pomoći da proširite znanja i mogućnosti (npr. strani jezici, rad na računaru, komunikacijske, prodajne veštine i sl.).

6. Razmislite o mogućnostima – ako ste se, na primer, odlučili za promenu zanimanja, upišite postdiplomske studije na drugom fakultetu, odlučite se za doškolovavanje, seminare i druge kurseve kojima možete nadograditi osnovna znanja, preporučuje portal Manager.ba.

Izvor: blic.rs


Čitaj dalje...

Veće plate za pola miliona radnika u javnom sektoru, Mali o detaljima za 15 dana

Sada je i gotovo izvesno da će pola miliona graÄ‘ana zaposlenih u javnom sektoru dobiti povećanja… Dalje...

“Recite mi neÅ¡to o sebi”, jedno je od najčešćih pitanja koja poslodavci postavljaju potencijalnim…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA