Do kraja godine 80.000 novih radnih mesta

na Vesti

80,000 radnih mesta. Uskoro ćemo vam pokazati jedno istraživanje da vidite koliko je ovo realno uopšte. Ovo bi značilo 219 novih radnih mesta dnevno cele godine. Verujete li u ovo?

Sledeći tekst je preuzet sa blic.rs

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović najavio je danas u Jagodini da će do kraja godine u Srbiji biti otvoreno 80.000 novih radnih mesta.
Martnović je rekao da je u odnosu na isti period prošle godine zabeleženo veće zapošljavanje i tražnja osoba sa evidencije nezaposleniih, te da veruje da će taj trend biti nastavjen i u narednom periodu.

Za vise informacija posetite Ogledalo firme

Direktor NSZ je na otvaranju sajma zapošljavanja rekao novinarima da se "tehnološki viškovi nisu odrazili na značajno povećanje nezposlenosti u Srbiji".

Postoji fluktuacija, jedni dolazi na evidenciju drugi odlaze, zapošljavaju se ili ispunjevaju uslove za penziju, tako da to nije uvećalo broj nazaposlenih, naprotiv u ovom trenutku imamo manje nezaposlenih nego u istom periodu prošle godine - rekao je Martinović.

Mi moramo ove godine u preduzetništvu naći formulu da provatni sektor apsorbije sve one viškove preduzća u restruktuirnju. Za te viškove imamo poseban paket za 2016. a to podrazumeva jednu čvrstu saradnju sa poslodavcima koji mogu da ih prihvate.

Da pogledate neke od najvecih industrija u Srbiji posetite i vidite sta zaposleni misle o ovim firmama realno i stvarno posetite:

  1. Delhaize
  2. Maxi
  3. Mercator S

Podrška koja se daje razvoju privatne inicijative "na neki način će olakšati put da ljudi koji ostanu bez posla imaju veće šanse da ga ponovo pronađu", zaključio je Martinović.


Čitaj dalje...

Kako se zaposliti u savremenoj IT kompaniji?

Novootvorena IT kompanija "Symphony" koja je proÅ¡log meseca na srpsko tržiÅ¡te donela neÅ¡to sasvim novo,… Dalje...

Stopa nezaposlenosti u Srbiji povećana je u prvom kvartalu 2016. godine na 19 odsto u poreÄ‘enju sa…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA