"Moram da se pohvalim, plata prešla 400 EUR"

na Vesti

Beograd -- Srbija je po prvi put prešla nivo prosečne plate od 400 evra, koja je u aprilu iznosila 401 evro, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Kao sto je navedeni 400e iznosi u dinarima nekih 48000. Pogledajte kolike su zaista plate u najpoznatijim privatnim firmama u Srbiji.

Maxi Supermarket

Delhaize

Telenor

Philip Morris

IM Matijevic

Ovde su navedene neke od srpskih firmi koje zaposljavaju veliki broj radnika. Ukoliko radite za platu manju ili vecu od 400e ili imate losa i dobra iskustva na poslu slobodno podelite potpuno anonimno na Ogledalo firme. Ovim putem cemo ukazati poslodavcima gde grese i da poboljsaju svoj sistem poslovanja.

Prosecne plate po zemljama

Kako je rekao premijer, to je veoma značajno jer se dogodilo da je privatni sektor pojačao svoja primanja.

“Očekujemo da će krajem ove ili početkom sledeće godine primanja i u javnom sektoru biti veća”, dodao je on.

Vučić je rekao da je defiticit iznosio 11,3 milijardi u prvih pet meseci, a plan sa MMF-om je bio 75,4 mlijardi.

Premijer je dodao i da rastu svi poreski oblici. Akciza je porasla za 25,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, PDV od 10,3 odsto, što je najvažniji podatak, koji govori o zančajnom rastu srpske ekonomije.

Carina je beležila rast od 8,8 odsto, a porez na dohodak 5,6 odsto, a ostali poreski prihodi rast od 8,5 odsto, naveo je on.

On je, govoreći o makroekonomskimk kretanjima, rekao da je u prvom kvartalu ostvaren realni rast od 3,5 odsto.

Pozitivna kretanja, kako je dodao nastavljaju se i u aprilu, te je u realnom sektoru rast iznosio 3,6 odsto međugodišnji, a mesečni 0,4 odsto.

Premijer je istakao i da je privredna aktivnost od oktobra 2015. godine na putanji kontinuiranog uzlaznog trenda. Industrijska proizvodnja ostvaruila je rast od 8,4 odsto, a rast je ostvaren i u rudarstvu i prerađivačkoj industriji.

Vučić je rekao da želi da se pohvali zbog priznanja koje je Srbija dobila od revizorsko-konsultantske kompanije Ernest i Jang da je jedna od pet najatraktivnijih država za strane direktne investicije u evropskoj industriji.

On je dodao i da je Srbija druga po stopi rasta broja novih radnih mesta iz stranih direktnih investicija, ističući da je ispred Srbije koja je imala rast od 108 odsto, samo Mađarska.

Tekst preuzet sa b92.net


Čitaj dalje...

Minimalac se ne menja već četiri godine

Jedan sat rada u Srbiji već četvrtu godinu košta 121 dinar. Prema poslednjim podacima Eurostata, u januaru ove godine… Dalje...

Ovo je kratak opis kako to trenutno funkcioniše najmoderniji sistem za spajanje poslodavaca i budućih radnika koji smo lansirali…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA