Mesto u kojem je prosečna plata 93.000 dinara

na Vesti

U jednoj opštini u Srbiji prosečna plata iznosi čak 93.000 dinara. Nedostižan san za većinu građana Srbije zabeležen je u opštini Surčin, a stanovnici ovog mesta nadomak Beograda mesečno zarađuju praktično dve prosečne plate u Srbiji.

Pogledajte kolike su plate u Srbiji na www.ogledalofirme.com i sve aktuelne oglase za posao.

U maju ove godine prosečna zarada u Surčinu dostigla je 92.999 dinara i ubedljivo je veća i od proseka Kostolca, koji se sa prosečnom platom od 71.846 dinara našao na drugom mestu lestvice primanja u Srbiji.

Ono što Surčinu drži "cenu" su kompanije koje posluju na njegovoj teritoriji. Tako se u brojkama statistike preliju plate zaposlenih u "Er Srbiji" i Aerodromu "Nikola Tesla", kao i u "Neltu" i "Pepsiju".

Pogledajte kolike su plate u

Air Serbia

Nelt

Kostolac, kao drugi na listi, gde je prosečna plata takođe daleko iznad proseka, može za to da zahvali Termoelektrani i kopovima "Kostolac" čiji radnici imaju solidne zarade. Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog kraja po zaradama prednjače niška opština Crveni krst sa prosečnom majskom zaradom od 48.760 dinara i Pirot sa zaradom od 46.910 dinara.

U maju je najniža prosečna plata zabeležena u Apatinu - svega 22.772 dinara i u Priboju 24.054 dinara.

Zvanična statistika takođe pokazuje da su prosečne majske plate ove godine nominalno jednake platama isplaćenim u maju 2015, dok su realno manje za 0,7 dosto. Prosečna majska plata manja je od ovogodišnje aprilske zarade za 10,8 odsto, a realno za 10,9 odsto. Statističari ovaj pad objašnjavaju dinamikom isplate.

U Republičkom zavodu za statistiku navode da su krajem aprila, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, isplaćene i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja. "Pored toga, u aprilu je izvršena isplata bonusa za prvi kvartal 2016. godine, što je takođe uticalo na pad zarada isplaćenih u maju", dodaje se u saopštenju zavoda.

Za sve ostale informacije u vezi oglasa za posao i informacija o firmi www.ogledalofirme.com

Preuzeto sa 021.rs


Čitaj dalje...

U šta uložiti ušteđen novac danas u Srbiji?

Pomalo neočekivano, građani Srbije, bar oni koji su došli do ušteđevine ili imaju višak mesečnih prihoda, suočili su se… Dalje...

Kompanija Fijat ostaje posvećena poslovanju u Srbiji, saopšteno je danas iz Fijat grupacije i Vlade Srbije nakon sastanka predsednika…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA