LEPA VEST ZA PROKUPČANE: Posao za 300 novih radnika, a evo i gde

na Vesti

PROKUPLJE - Do kraja 2016. godine nemačka kompanija Leoni u Prokuplju zaposliće 300 novih radnika iz te opštine, izjavio je predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Simonović je sa generalnim direktorom Leonija Klemensom Saksom potpisao ugovor na osnovu koga će se 80 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u Prokuplju obučiti za rad u ovoj fabrici.

POGLEDAJTE STA ZAPOSLENI MISLE O FABRICI LEONI OVDE

"Trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih, a ovo je veoma dobar put za zapošljavanje radnika. Zato smo za obuku nezaposlenih izdvojili 2,5 miliona dinara", rekao je Simonović.

On je kazao i da će u narednih mesec dana lokalna samouprava obezbediti dodatna sredstva za obuku još 250 ljudi, a da će do kraja godine 300 nezaposlenih završiti obuku i dobiti posao u Leoniju.

Direktor kompanije Leoni Klemens Saks je naveo da ta kompanja ima tendenciju širenja kapaciteta, ne samo u Prokuplju već i širom Srbije.

On je najavio da će pored 350 novozaposlenih u ovoj godini, u prokupačkom pogonu u prvoj polovini naredne 2017. godine biti zaposleno još toliko radnika.

Obuka za rad u kompaniji Leoni traje šest meseci, a tokom obuke kandidati za rad dobijaju novčanu naknadu za topli obrok i troškove prevoza.


Čitaj dalje...

IMAŠ IDEJU, A NEMAŠ PARA? Kako pokrenuti posao u Srbiji i sa manje od 1.000 evra

Mladima više nisu potrebne ni ideje, a ni preveliki novac da bi se bavili preduzetništvom. To je pokazalo istraživanje… Dalje...

Erbasova poslednja prognoza svetskog tržišta pokazala je da će za 20 godina biti posla za oko milion pilota i…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA