Radnici "Lear-a" padaju u nesvest zbog vrućina i loših uslova rada

na Vesti

Novi Sad - Radnici koji su zaposleni u kompaniji "Lear" prethodnih dana padali su u nesvest od vrućina u probnom pogonu u Luci Novi Sad, a klime su tek sada ugrađene.

Pogledajte sta zaposleni misle o ovoj firmi LEAR CORPORATION

Ukoliko radite u ovoj fabrici ili bilo kojoj drugoj firmi postavite anonimno vas komentar iz firme u kakvim uslovima radite, koje su prednosti posla i koje su mane na www.ogledalofirme.com

Radnici su ispričali da je Hitna pomoć morala da interveniše nekoliko puta, što je i potvrđeno u toj zdravstvenoj ustanovi, ali u fabrici "Lear" ništa zvanično nisu saopštili, već je "Blicu" nezvanično rečeno da je sada ugrađeno 30 klima uređaja.

Pogledajte sve ostale aktuelne oglase za posao na www.ogledalofirme.com

Radnica Maja Čurić, koja je sada na bolovanju, kaže da u hali, gde radi nekoliko stotina ljudi, nema prozora ni vazduha, a nije bilo ni klima-uređaja.

"Unutra je plus 50, a mi radimo 12 sati dnevno. Ljudi su padali u nesvest pored mašina, a direktor se izvinio tek kada je došla policija", rekla je radnica Čurić.

Radnici su ispričali i da "Lear" ima ugovor sa jednim taksi udruženjem da radnike u slučaju padanja u nesvest besplatno prevozi u bolnicu ili do kuće.

Veronika Đukić koja je dala otaz, kaže da im je rečeno da nisu isunjavali norme, pa su morali da rade po 12 sati dnevno.

"Nisam mogla više da izdržim to iznurivanje i dala sam otkaz. Radila sam tri različita posla i još sam prevodila tekstove na mađarski, jer nam Mađari drže obuke, što mi se nije računalo kao posao", kaže Veronika.

Menadžer za ljudske resurse "Lear" u Srbiji Ivan Bakić rekao je da zbog korporacijskog pravila ne može da govori o problemima sa vrućinama i nedostatkom vazduha u pogonima fabrike, jer "Lear nema običaj da komentariše pitanja koja nisu vezana isključivo za biznis kompanije".

Plata 21.000 dinara

Radnici su rekli da su plate 21.000 dinara uz putne troškove od 1.700 dinara i topli obrok od 700 dinara. U hali u Luci Novi Sad radi nekoliko stotina ljudi, koji su tu smešteni dok Grad Novi Sad ne sagradi halu. Opozicija je više puta kritikovala ugovor po kome će Novi Sad uložiti više od četiri milijarde dinara u gradnju hale, a "Lear" uz subvencije Republike, zaposliti od 1.600 do 2.000 radnika.

Izvor: Blic, foto: novisad.rs


Čitaj dalje...

U "Putevima Srbije" plata smanjena svima, osim direktoru

Svi zaposleni u preduzeću "Putevi Srbije", osim prvog čoveka Zorana Drobnjaka, primili su u januaru ove godine… Dalje...

Dan posle 50. roÄ‘endana, „shodno Zakonu o radu“, Gordana je dobila svoju radnu knjižicu i…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA