U "Putevima Srbije" plata smanjena svima, osim direktoru

na Vesti

Svi zaposleni u preduzeću "Putevi Srbije", osim prvog čoveka Zorana Drobnjaka, primili su u januaru ove godine niže plate nego u 2015. godini.

Pogledajte sta zaposleni kazu i ovoj kompaniji PUTEVI SRBIJE
U informatoru o radu preduzeća za 2016. godinu stoji da su plate smanjene i ljudima na funkciji, ali i spremačicama koje su, umesto 22.124 dinara, dobile 18.900 dinara, što je plata niža od minimalca u Srbiji. I Drobnjakovom zameniku smanjena je plata, za čak 31.455 dinara, dok je direktor uredno primio svojih 153.000 dinara.

Pogledajte sve aktuelne oglase za posao Oglasi za posao

Međutim, Drobnjak ističe da su radnici preduzeća dobili manju platu samo u januaru jer, kako kaže, plan poslovanja za 2016. godinu tada nije usvojen. Međutim, i za to je kriv Drobnjak - on je pokušao da u budžet firme za ovu godinu uknjiži šest milijardi dinara više iz državne kase. Vlada to nije prihvatila, kao ni plan poslovanja tog preduzeća. Zato su smanjene plate.

"Ja primam fiksnu platu, koju određuje upravni odbor. Zato meni nije smanjeno. Radnicima je plata uplaćena u manjem iznosu do usvajanja plana poslovanja, nakon čega im je razlika vraćena", objašnjava Drobnjak.

Zoran Drobnjak je na čelu "Puteva Srbije" još od 2007. godine. S mesta direktora razrešen je 27. decembra 2011. godine i postavljen za v.d. direktora. Taj mandat istekao mu je 28. novembra 2013, a samo dan kasnije Vlada ga je ponovo imenovala. Period od šest meseci, koliko je trebalo da ostane na toj poziciji, istekao je u maju 2014. godine, a on je na toj funkciji ostao bez ponovnog imenovanja. Kako navodi, on nije jedini v.d. direktor u javnim preduzećima i nakon isteka mandata, a svoju poziciju "smatra legalnom".

"Javni konkurs raspisan je 2013. godine, ali nije uspeo. Sada bi trebalo da bude raspisan novi", navodi Drobnjak.

Autor, blic, dnevnik


Čitaj dalje...

Zarada mladih u proseku manja od 250 evra

Srbija je u Evropi četvrta po stopi nezaposlenosti mladih, posle Å panije, Grčke i Makedonije, pokazuje izveÅ¡… Dalje...

Novi Sad - Radnici koji su zaposleni u kompaniji "Lear" prethodnih dana padali su u nesvest od vrućina…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA