ŠEF NASILNIK IZ NOVOG SADA Radnici uvrtao ruku, zaposlene ponižava, a "kažnjen" je - UNAPREĐENJEM

na Vesti

Rukovodilac sektora ’’Reklam’’ u novosadskom preduzeću DES Zoran Đukić, dobio je posao na neodređeno vreme i to samo dvadesetak dana nakon incidenta sa radnicom Aleksandrom Barašin kojoj je prema zapisniku policije naneo povrede leve nadlaktice usled povlačenja i uvrtanja ruke. Aleksandra je višestruko ometena osoba u razvoju, a policija je protiv Đukića podnela prekršajnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Ukoliko ste doziveli na poslu ovako nesto ili slicno ovome ostavite anonimno komentar na www.ogledalofirme.com

Nakon pisanja ’’Blica’’ o tom incidentu, nadležni iz Inspekcije rada izašli su na teren kako bi utvrdili šta se desilo a direktor DES-a Aleksandar Bursić tvrdi da se uz policijski zapisnik još čeka zvanična izjava Aleksandre kako bi preduzeli sve aktivnosti u skladu sa Zakonom o radu.

Pogledajte neke aktuelne oglase za posao u Srbiji:

Bravar - Varilac

Bravar - Limar

Prodavac

Prodavac-vise gradova

Činjenica da je Đukić dobio posao na neodređeno vreme bez obzira na to što su protiv njega podnete brojne pismene i usmene prijave rukovodstvu preduzeća izazvala je gnev zaposlenih pogotovo zato što je istraga o poslednjem incidentu u toku. Oni kažu da je Aleksandra samo jedna u nizu koja trpi njegovu torturu.

  • Sve naÅ¡e nevolje počele su proÅ¡le godine kada je Đukić osnovao svoj sindikat i terao nas da se u njega učlanimo. Svi mi koji to nismo hteli od tada trpimo torturu – tvrdi naÅ¡ sagovornik iz DES-a koji je želeo da ostane anoniman.

Kaže da Đukić često ide po pogonu, viče na sav glas bez razloga i unosi se radnicima u lice ’’kezeći se’’.

  • Stalno nas omalovažava. Kao da smo mi, osobe sa invaliditetom, potpuno nesposobni. Desilo se i da prolazi kroz pogon i gurka nas muÅ¡karce ramenom o rame. Kao da nas provocira. Ne da nam ni na godiÅ¡nji da idemo – priča nam sagovornik uz napomenu da samo u njegovom sektoru ima pritužbi na rad rukovodioca.

Razočarano kaže da je Đukić sada praktično nagrađen stalnim zaposlenjem zato što ih maltretira.

DES je državno preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje za rad i zapošljavanje invalidnih lica i invalida oštećenog sluha. U skladu sa tim podleže pod uredbu Vlade o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Direktor: Đukić zaslužio da dobije posao na neodređeno na osnovu rezultata

Direktor DES-a Aleksandar Bursić kaže da zapošljavanjem Đukića nije prekršena uredba zato što nije povećan broj zaposlenih već je samo popunjeno prazno radno mesto jer je nekoliko radnika u poslednje vreme napustilo firmu.

  • Nema tu niÅ¡ta sporno. Đukić je kod nas tri godine i sada je na osnovu svojih rezultata zaslužio da dobije posao na neodreÄ‘eno – zaključio je Bursić.

Tragom tvrdnji zaposlenih da se Đukić od početka ponašao ’’kao grubijan’’, ’’Blic’’ je saznao da je Đukić već bio osuđivan na uslovnu kaznu zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Na pitanje da li je potrebno da zaposleni donese potvrdu da nije kažnjavan, Bursić je kratko rekao da to treba samo za odgovorna lica. Kaže da Đukiću ipak ponekad da ovlašćenje kao odgovornom licu za potpis u nekim situacijama kada nije u mogućnosti da prisustvuje sklapanju nekih poslova.

Đukić nam je potvrdio da je bio osuđivan na uslovnu kaznu zatvora i to zato što je izgurao policajca iz kuće koji je došao da ga privede zbog saobraćajnog prekršaja.

  • Kod mene uvek mora da vlada red, rad i disciplina, a sve ovo Å¡to pričaju o meni je potpuna laž. To se vidi i po rezultatima koje postiže moj sektor – kratak je bio Đukić.

Bez obzira na sve, radnici kažu da čekaju šta će se desiti na sudu u septembru kada je zakazano ročište za prekršajnu prijavu koju je policija podnela protiv Đukića zbog incidenta sa Aleksandrom.


Čitaj dalje...

TREĆINA SRBIJE ŽIVI OD KLADIONICE Sportske igre na sreću postale jaka privredna grana

Da kladionice polako zamenjuju kafiće, kafane i restorane ukazuje i procena da je broj radnika u ovim "prireÄ‘… Dalje...

Beograd – Poslednji podaci pokazuju da je na evidenciji Nacionalne službe za zapoÅ¡ljavanje (NZS) oko 706.000…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA