NE, NISU PROGRAMERI: Najtraženija zanimanja u Srbiji su - inženjeri, frizeri, automehaničari i kuvari!

na Vesti

Eto šanse za one koji znaju da kuvaju, popravljaju vozila, računare, šišaju... Manje sreće trenutno imaju fakturisti, operativci u marketing službi, supervizori prodaje i fizički radnici

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Sajt Infostud analizom tržišta rada za 2015. godinu došao je do podatka da su najčešće raspisivani oglasi za komercijaliste, prodavce, administrativne radnike, mašinske inženjere i JAVA programere. U odnosu na prethodne godine oseća se porast ponude poslova iz oblasti mašinstvo i elektrotehnika, transport i magacin, dok je manje oglasa iz oblasti administracije i računovodstva, ekonomije, marketinga i PR-a, prenosi portal BIZLife.

Iako je ponuda poslodavaca obećavala, mnogo manje interesovanje kandidata je bilo za: JAVA Programera, PHP programera, NET Developer-a i iOS Developer-a.

PREKOVREMENI RAD U SRBIJI Ostajemo sve duže na poslu, a evo kako se poslodavci dovijaju da nam ne plate

Van IT sfere, najviše šansi za posao u prethodnoj godini imali su: diplomirani inženjeri elektrotehnike, diplomirani mašinski inženjeri, frizeri, automehaničari i kuvari.

Sa druge strane, pozicije na kojima je bilo manje objavljenih oglasa u odnosu na broj konkurisanja, odnosno na kojima je tokom 2015. godine bilo teže pronaći posao su: fakturista, operativac u marketing službi, supervizor prodaje, fizički radnik i operater na računaru.

Lista najgorih zanimanja u 2016. godini

Skoro podjednake šanse imali su oni sa srednjim i oni sa visokim školama. Oko 37 odsto oglasa bilo je za one sa visokom ili višom stručnom spremom, dok su postdiplomske studije bile uslov za konkurisanje u više od 10% odsto oglasa. Za kandidate sa osnovnom školom bilo je manje od jean odsto oglasa.

U 2015. godini na sajtu je objavljeno gotovo 19.000 oglasa, što je za 27 odsto više nego prethodne godine, dok je na razne pozicije konkurisalo više od 215 000 ljudi. Prosečan broj prijava po konkursu je 129.


Čitaj dalje...

SRPSKI POSLODAVCI PROCENILI Evo koja će zanimanja biti tražena u 2017. godini

Stručnjaci za razvoj softvera, od projektanata do analitičara, ali i maÅ¡inski inžinjeri, Å¡ivači… Dalje...

Forma CV-a Preporučljivo je da CV ne prelazi dužinu od jedne strane A4 formata, osim ako nemate…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA