DIREKTOR GODINE: Na radnike gleda kao na drago kamenje!

na Vesti

Nebojša Matić iz Srbije je nesvakidašnji poslodavac i biznismen, a sudeći po onome što radnicima daje i što od njih dobija, i jedan od najboljih direktora. Posao je počeo devedesetih u očevoj garaži u Lajkovcu, a danas njegova kompanija “Mikroelektronika” izvozi u više od 140 zemalja širom svijeta.

Za ovakve rezultate Matić najviše zahvaljuje svojim radnicima. Na njih ukupno 86 gleda kao na drago kamenje i ljude koji su u njemu probudili najbolje.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

“Ova firma je dobra jer dobri ljudi rade u njoj. Možeš biti vlasnik i direktor koliko hoćeš, ali si nula bez sposobnih i marljivih ljudi. Suština je u druženju. Prvi čovjek firme mora da brine o svojim zaposlenima. Ja moje i volim, zajedno radimo, smijemo se, družimo, pecamo, jer ako su oni zadovoljni, posao ide naprijed. A kad imaju problem, rješenje je komunikacija, ne novac, jer motivacija se postiže samo pričom. Zaključio sam i da je svako od nas lud tri dana u pola godine i da ga tada ne treba dirati”, priča Matić, koji je 2012. dobio priznanje “Blic preduzetnik”.

Prosecna plata u Srbiji

U “Mikroelektronici“, koja se bavi proizvodnjom alata za mikrokontrolere koji se nalaze u telefonima, automobilima, frižiderima, doskora je četiri puta godišnje dijelio bonuse. Radnici su dobijali i 13, 14. i 15. platu.

“Sada sam to promijenio u povišicu. Godišnje plata raste i do 100 posto. Odlučio sam i da ih “natjeram” da imaju po troje, četvoro djece. Obećao sam da ću im mjesečno davati po 200 eura za treću i po 400 eura za četvrtu bebu. Nije to veliki trošak, djeca su najbolja stvar. Ja imam kćerku, a moja žena se često našali kako sam umio da napravim mnogo toga, ali ne i drugo dijete”, kaže Matić.

KAKO SE UGNJETAVAJU RADNICI U SRBIJI

Za dobre ljude se lako vezuje. Djevojka kod koje je godinama kupovao kafu došla je da kuha kafu i u “Mikroelektronici“. Danas je Matić školuje za knjigovođu, a na pitanje nove koleginice Milice šta će da popije, kaže: “Kafu ako te ne mrzi da je napraviš”.


Čitaj dalje...

"JEDNO KUPATILO DELILO JE NAS 60" Priče o izrabljivanju Srba u Slovačkoj postaju SVE MUČNIJE

Napustio sam posao u Srbiji i otiÅ¡ao u Slovačku da radim, a oni su me iskoristili i… Dalje...

Uprava carina raspisala je konkurs za 19 radnih mesta na neodreÄ‘eno vreme. Vredno je napomenuti da ukoliko traž…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA