I GAZDE BI DA ŠTRAJKUJU - Poslodavci se pobunili zbog novog zakona, traže pravo na "ODBRAMBENI LOKAUT"

na Vesti

Povodom Nacrta zakona o štrajku i poslodavci imaju svoje primedbe, a u pismu koje je Unija poslodavaca uputila Ministarstvu za rad, oni traže da se i njima prizna pravo na štrajk, odnosno "pravo poslodavaca na odbrambeni lokaut".

U tom slučaju, svi ugovori bi prestali da važe dok se dve strane ne dogovore.

To znači da poslodavci zahtevaju da im se omogući da ne plate zaposlene koji ne štrajkuju zato što ne mogu da im obezbede normalan rad. Tako se, kako kažu, istovremeno izbegava da poslodavac dođe u situaciju da pokrene stečajni postupak, prenose "Novosti".

List piše da je javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku završena, a narednih desetak dana su otvoreni za elektronske zahteve o izmenama određenih članova i da bi taj propis na jesen mogao da se nađe pred republičkim poslanicima.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Napredak je, po mišljenju sindikata, postignut u pogledu organizacije i samog načina vođenja štrajka, ali smatraju da je ostalo i dosta nedoumica, poput toga da minimum procesa rada nije jasno definisan.

Zoran Mihajlović, član Radne grupe iz Saveza samostalnih sindikata kaže za "Novosti" da će minimun procesa rada regulisati kolektivni ugovor, a ako ga nema, arbitražno veće.

On smatra da je nepravedan predlog da se vreme provedeno u štrajku ne plaća, jer upravo se većina u Srbiji organizuje zbog neisplaćenih zarada.

Preuzeto sa blic.rs


Čitaj dalje...

KONTROLA POSLODAVACA Neće više biti isplate "plate na ruke"

Država će u narednom periodu krenuti u borbu protiv isplate dela zarade u gotovini na ruke, tzv. "crnog dela"… Dalje...

Zrenjaninski privrednici muku muče da zadrže svoje zaposlene. Žale se da bukvalno preko noći ostaju bez čitave smene. ZRENjANINSKIM…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA