"Mitrosrem": Umanjenja svima jednaka

na Vesti

U "Mitrosremu" izdejstvovali da se poništi aneks o platama. Radnici prekinuli štrajk jer su postigli dogovor.

RADNICI sremskomitrovačkog poljoprivrednog preduzeća "Mitrosrem" u utorak su prekinuli štrajk koji su započeli u ponedeljak. Oni su uspeli da ubede rukovodstvo firme da im se ponište aneksi ugovora o radu, po kojima im je sledilo smanjenje zarada od 20 - 60 odsto, ali i postigli novi dogovor, da se svima ubuduće isto umanje zarade.

U obraćanju okupljenim radnicima ispred preduzeća, Dragan Glamočić, predsednik Nadzornog odbora "Mitrosrema", istakao je da je pre nekoliko godina ovo preduzeće imalo dugovanja veća od 15 miliona evra i blokadu 2012. Od tada do danas, uspešno je sproveden UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije), ali nisu svi poverioci prihvatili konverziju dugova u kapital i sada se za dugove mora obezbediti dodatnih šest miliona dinara mesečno.

"Ako ne izmirimo dugove, slede stečaj i bankrot i svi bismo ostali bez posla. Naravno da poslodavac to ne želi. Vaše plate su iznad prosečnih u sektoru poljoprivrede, znam da to nikome nije dosta, ali prosečna plata iznad 55.000 dinara nije mala" - istakao je Glamočić i dodao da su postojale samo dve opcije, ili da se postigne dogovor, ili da svi ostanu bez posla i plata.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Radnici su prihvatili da im junska plata svima bude umanjena za 22 odsto, a onda će se tek od jula raditi novi koeficijenti, prema kojima će svi imati isto umanjenje zarade.

"Više od 70 miliona dinara bio je pozitivan rezultat pre dve godine, čak i lane smo imali pozitivan saldo, iako je bila suša. Vraćanjem dugova firma će postajati bolja i stvaraće se uslovi da se zarade vrate" - ocenio je Glamočić.

USPEH ZA SVE

STEVAN Jovanović, predsednik Samostalnog sindikata u "Mitrosremu", ne krije zadovoljstvo što je dogovor postignut, jer, kako kaže, svaki dobar dogovor je uspeh za sve, a izostanak - propast za sve.

Ako želite da podelite sa drugima kako je kod vas u vašem preduzeću ostavite nam komentar.

Preuzeto sa novosti.rs


Čitaj dalje...

OTKRIVAMO Iza zatvaranja "Hendija" i 900 OTKAZA podeljenih preko noći krije se blokada od 110 MILIONA DINARA

Samo dan nakon Å¡to su otiÅ¡li u blokadu, "Hendi Tel", firma bugarskog vlasnika, zatvorio je svoje radnje… Dalje...

Država će u narednom periodu krenuti u borbu protiv isplate dela zarade u gotovini na ruke, tzv.…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA