Microsoft eksperimentisao sa četiri radna dana u nedelji, produktivnost skočila za 40%

na Vesti

Eksperiment koji je uključivao smanjenje radne sedmice za jedan dan doveo je do povećanja produktivnosti u Microsoft-ovom ogranku u Japanu za 40%, tehnološki gigant je objavio prošle nedelje.

Probni rad je bio deo "Work-Life Choice Challenge", letnjeg projekta koji je ispitivao ravnotežu između privatnog i poslovnog života a imao za cilj da pomogne povećanju kreativnosti i produktivnosti tako što će omogućiti zaposlenima fleksibilnije radno vreme.

Microsoft Japan zatvarao je svoje kancelarije svakog petka u Avgustu i otkrio da je produktivnost rada porasla za 39.9% u odnosu na Avgust 2018. godine.
Kompanija je takođe objavila da je smanjila vreme sastanaka implementirajući limit od 30 minuta ohrabrujući daljinsku komunikaciju.

Microsoft nije prvi koji je naglasio benefit produktivnosti na osnovu 4 radna dana nedeljno. Andrew Barnes, osnivač Novozelandske firme za planiranje nekretnina, Perpetual Garden, kaže da je sproveo sličan eksperiment i otkrio da je to koristilo i zaposlenima i kompaniji, prenosi CNBC. Četvorodnevnu radnu nedelju su usvojili za stalno.

Studije su pokazale da postoji potražnja za kraćom radnom nedeljom. Prošle godine, u studiji od oko 3000 radnika iz osam zemalja većina zaposlenih je rekla da idealna radna nedelja treba da bude 4 radna dana ili manje.

Nisu samo zaposleni iz kompanije Microsoft imali koristi od četvorodnevne radne nedelje - Microsoft je otkrio da je eksperiment takođe pomogao očuvanju elekrične energije i kancelarijskih resursa. Broj ištampanih stranica smanjio se za 58.7%, dok je potrošnja električne energije smanjena za 23.1% u poređenju sa Avgustom 2018. godine, saopštili su iz kompanije.


Čitaj dalje...

Rad nedeljom: Zabranjen u Crnoj Gori i širom Evrope, a da li će biti i u Srbiji

Mnogi kupovinu ostavljaju za poslednji dan u sedmici, ni ne pomiÅ¡ljajući da je neradna nedelja u Srbiji… Dalje...

Prvi radni dan nakon trudničkog bolovanja za M. K., advokaticu iz Beograda, svaki put se zavrÅ¡avao -…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA