Naučite bilo koji od ovih 16 programa i NE BRINITE ZA POSAO

na Vesti

“Softver jede svet” izjavio je američki biznismen, softver inženjer i investitor rizičnog kapitala Mark Andrisen. Neko, međutim, mora da napravi taj softver, a zašto to ne biste bili vi?

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Postoji na hiljade programskih jezika, ali su neki mnogo popularniji. Kada kompanija krene u potragu za novim programskim talentom, tražiće ljude koji znaju jezike i sisteme koje ona već koristi.

Zašto Srbiji fali kvalitetno obrazovan IT kadar i ko je kriv za to?

Prema popularnom indeksu TIOBE, Redmonk rang-listi programskih jezika i godišnjoj analizi sajta Stock Overflow, Ovo su programski jezici koje bi trebalo da naučite da ne biste morali da strahujete za posao.

Java: Napravljen 1991. godine kao programski jezik za pametnu televiziju, programski jezik “Java” kompanije Oracle najpopularniji je programski jezik na svetu. Tu poziciju je dodatno učvrstio zbog ključne uloge u razvoju “Android” aplikacija i niza poslovnih programa.

NEĆE BITI LEKARA, INŽENJERA NASTAVNIKA... Postovi doktorke Danice Grujičić protresli Srbiju

C: Jedan od najstrijih programskih jezika koji se još koristi napravljen je početkom 1970-tih. Legendarni i još uvek veoma čitan priručnik za korišćenje jezika od 800 stranica “The C Programming Language” prvi put je štampan 1978.

Python: Napravljen je 1989. i veoma je omiljen zbog izuzetno čitljivog koda. Mnogi programeri tvrde da je najbolje početi od ovog programskog jezika zato što je najjednostavniji.

PHP: Izuzetno popularan jezik za programiranje sajtova - prema nekim procenama pokreće jednu trećinu svetske mreže. Koriste ga veliki sajtovi kao što su WordPress, Facebook i Yahoo. Međutim, mnogi programeri ne mogu da ga smisle. Osnivač sajta Stack Overflow Džef Atvud napisao je jednom prilikom da je “PHP manje jezik nego slučajni zbir proizvoljnosti, virtuelna eksplozija u fabrici šifara i funkcija.”

Istraživali smo kako se u Srbiji dolazi do posla, a trećina je priznala SUROVU ISTINU

Visual Basic: Visual Basic kompanije Microsoft (i njegov naslednik Visual Basic.NET) pokušavaju da olakšaju programiranje pomoću grafičkog elementa koji omogućava menjanje delova programa “drag and drop” metodom (klikni pa prevuci). To je stariji programski jezik, ali je još u upotrebi.

JavaScript: Izuzetno popularan programski jezik, koji se prvenstveno koristi u veb aplikacijama. Za programski jezik Java uglavnom ga vezuje samo ime. JavaScript pokreće veliki deo savremene mreže, ali je često i na meti kritika zato što usporava pretraživače i ponekad izlaže korisnike bezbednosnim rizicima.

R: Programski jezik pogodan za statističare i sve ostale koji se bave analizom podataka. Google je poznati pristalica ovog programa zbog mogućnosti koje pruža matematičarima.

Go: Kompanija Google ga je osmislila za pravljenje sistema neophodnih za pokretanje najčešće korišćenog pretraživača na svetu, a danas na njemu rade brojni programeri koji, iznad svega, cene njegovu pouzdanost i integritet. Reč je o programskom jeziku koji spada u one sa najbržim rastom.

Tekst preuzet sa blic.rs


Čitaj dalje...

ŠANSA ZA POSAO U ĆUPRIJI: Turci traže 30 šivača konfekcije!

ĆUPRIJA - Fabrika turske kompanije "Tibet Moda" u Ćupriji, koja je otvorena 30. septembra i počela… Dalje...

Zarada od softvera 2012. godine premaÅ¡ila je prihod ostvaren od izvoza malina, 2014. premaÅ¡ila je i zaradu…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA