NUDE VAM NOVI POSAO? Evo kada to nije DOBRA VEST

na Vesti

Ako ste dobili mejl od HR menadžera konkurentske firme ili službenika skauting agencije, u kome žele da vam ponude novi posao, prirodno je da ćete biti puni samopouzdanja i pomisliti da možda i nije toliko loše da odete iz vaše firme. Međutim, evo u kojim slučajevima to nije baš dobra ideja.

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Pogledajte sve aktuelne oglase za posao

  1. Potrčaćete za poslom koji vam možda uopšte ne leži

Lako je pretpostaviti da je HR menadžer koji vas je kontaktirao dobro razmislio o tome šta vi želite od svoje karijere. Nekad je to istina, ali većina regrutera će pomisliti da ste zainteresovani samo na osnovu vaše radne istorije. Može da se dogodi da ta pretpostavka koju prave na osnovu vašeg iskustva nije tačna, i da vi od svoje karijere očekujete nešto sasvim drugačije.

Zapitajte se - da li je reč samo o maloj povišici, ili samo o promeni radnog okruženja? Da li je vaš aktuelni posao zaista tako loš? Ako je odgovor na prva dva pitanja da, a na drugo ne, onda možda i ne treba da menjate posao.

Poslodavci nude 1.200 slobodnih radnih mesta na sajmu u Novom Sadu

  1. Možda ćete napustiti posao koji zaista volite

Vrlo laska kada vam ponude novi posao ili vam daju do znanja da razmišljaju o vama. Ali, samo zato što vas je neko pozvao na kafu, ne znači da za njega treba da se udate, zar ne? Isto je i sa poslom. Samo zato što vam je neko poslao "zašećereni" upit, ne znači ni da su oni vaš poslodavac iz snova, niti da su bolji od vašeg trenutnog poslodavca. Ako ne smatrate da je to posao za vas, pristojno odgovorite da niste zainteresovani u ovom trenutku.

Zašto Srbiji fali kvalitetno obrazovan IT kadar i ko je kriv za to?

Ovakva ponuda je, pak, odlična prilika da se vratite korak unazad i razmislite o svojoj trenutnoj situaciji. Ako se osećate prilično dobro u vezi sa dešavanjima na poslu, a pomisao da odlazite vam stvara nelagodu, možda treba da verujete instinktu.

  1. Možda i nećete dobiti taj posao!

Ono što HR menadžeri neće da vam kažu jeste da možda i nećete dobiti posao koji vam nude. Mnogi šalju mejlove široj listi kandidata da vide ko će se "zakačiti". Ukoliko iz poruke nije kristalno jasno da je baš za vas, moguće je da ste samo jedan od kandidata kojima je poslat "šablonski" mejl.

Ako nemate ovih PET osobina, za pet godina vas u poslovnom smislu NEĆE BITI

Zbog toga, nemojte odmah da se nadate da ćete biti njihov kandidat iz snova, a oni vaš poslodavac iz mašte. To i dalje ne znači da ne treba da jurite tu ponudu ako mislite da je odgovarajuća. Samo da se ne razočarate ukoliko baš vi ne dobijete taj posao.


Čitaj dalje...

420 Ljudi Smo Zaposlili za Samo 2 Nedelje

"...a da tako veliki uspeh nismo ni očekivali" - tako bi glasio nastavak naslova ovog članka. Vrlo… Dalje...

Sajam zapoÅ¡ljavanja održaće se u četvrtak, 17. novembra, od 10 do 15 časova, u…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA