SRPSKA TUGA: Radnici u Idei ne mogu da kupe ni kiflu za topli obrok, ali to nije sve!

na Vesti

Da je položaj zaposlenih u Merkatoru S i Idei, čiji je vlasnik hrvatska firma Agrokor, veoma loš, govori i činjenica da radnicima za topli obrok na dan isplaćuju samo 13 dinara.

Nakon pisanja našeg portala o Merkatoru S i Agrokor, javili su nam se zaposleni u Idei čiji je vlasnik takođe Agrokor, sa pričom o uslovima koje im nudi ta firma. Ono što nas je zaprepastilo je svakako činjenica da radnici u toj kompaniji za topli obrok koji dobijaju ne mogu da kupe ni kiflu. Još veći problem radnika je što im cela mesečna zarada iznosi nepunih 21.000 dinara!

Pogledajte gomilu komentara koje su izneli zaposleni u ovim firmama

Mercator S

Idea

Od kada je Idea pripojena Merkatoru S uslovi su postali lošiji. Smanjen je topli obrok, ali i regres. Tako nam sada topli obrok po danu iznosi samo 13 dinara, a za te pare u Idei ne može ni kifla da se kupi – rekao nam je jedan od zaposlenih u ovom supermarketu (ime poznato redakciji).

Naknadne toškove na ime toplog obroka možete pogledati na dokumentu ispod!

Uslovi lošiji od kada se Idea pripojila Merkatoru S

Vredno je napomenuti da ukoliko tražiš posao, ili bi razmotrio bolje prilike, a umara te da šalješ 1000 CVa na razne kompanije, ovakav sistem agenta za zapošljavanje može da ti nađe posao vrlo brzo ili da otvori nove bolje plaćene pozicije. Pusti našeg agenta da aktivno traži posao za tebe potpuno besplatno. Prijavi se danas.

Direktor Sindikata radnika Srbije Goran Pećanac kaže da su uslovi za radnike Idee postali lošiji pre godinu i po dana, kada je Agrokor postao vlasnik Merkatora S.

Ja sam tada radio u Idei i tu je topli obrok bio 2.000 dinara neto mesečno. Kada je Idea utopila u Merkator, svi zaposleni u Idei su prestali da budu zaposleni u Idei i postali su zaposleni u Merkatoru S. Oni su u tom trenutku dobili lošije uslove.

Ukoliko ste u potrazi za poslom ili planirate da promenite posao, pogledajte ovde sve aktuelne oglase za posao

Goran Pećanac, direktor Sindikata radnika Srbije
Na pitanje zašto se sindikati tada nisu pobunili protiv tih lošijih uslova koje su radnici dobili, Pećenac objašnjava da je tada u sve to učestvovao samo jedan nezavisni sindikat Merkatora S koji je potpisao sve “što su mu gurnuli pod nos”.

Pre pripajanja Idee u Mekator S postojao je samo jedan sindikat koji je bio potpuno na strani tadašnjeg poslodavca. Početkom 2015, kada je Agrokor postao vlasnik Merkatora S, taj sindikat je potpisao sa Agrokorom sve što su mu stavili pod nos, odnosno sve te negativne stvari koje su došle sa Agrokorom i na taj način aminovali sve to pa i taj topli obrok. Kada je radnik koji je radio u Ideji, potpisao da prestaje da radi u Idei a da počinje da radi u Merkatoru S, on je tada na neko način slagan. Radnicima je tada rečeno da će raditi pod istim uslovima, samo da potpišu ta dva papira, a sve se promenilo.

Radnik DIS-a: Zabranili mi odlazak u WC van pauze

Topli obrok su nam sa skoro 100 dinara smanjili na 13 dinara
Regres je drastično smanjen
Prosečna mesečna NETO zarada je 21.918 dinara!

Razlog za mali topli obrok, regres ali i plate Pećanac vidi u tome što Merkator sebi previše daje za pravo.

Razlog za tako nešto je svakako što poslodavac daje sebi za pravo da plati onoliko koliko on želi. To je kapitalizam u svom najgorem obliku. To je od prilike ovako: “Gazda sam, i mogu da radim šta hoću” – zaključuje Pećanac.

Preuzeto sa srbijadanas.com


Čitaj dalje...

Zašto Velike Kompanije Traže Kandidate Preko Ogledala Firme

Na teritoriji Srbije postoji nekoliko velikih poslovnih oglaÅ¡avača, sajtovi gde svako ko traži posao može… Dalje...

Za sezonske poslove najčešće se opredeljuju studenti i mladi nezaposleni ljudi, kao i osobe u penziji.…

Kontakt

Ukoliko želite da nas kontaktirate: office@ogledalofirme.com
Pravila Korišćenja i Slično

Još nešto za reći

Ukoliko imate bilo koji predlog, primedbu i slično bilo na informacije koje vidite, ili na način na koji naš servis radi želeli bismo da nam to kažete što pre.

Pogledajte spisak svih kompanija koje trenutno ažuriramo ili preporučite novu.

2016 (c) OgledaloFirme, produced by Second Surfer, CA, USA